to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 11.10.2019

Κοινωνία

Απαλλακτική η πρόταση του εισαγγελέα για τους κατηγορούμενους για την υπόθεση εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία

Απαλλακτική πρόταση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία, με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του επιχειρηματία στον χώρο των ενεχυριάσεων Ριχάρδο Μυλωνά υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος.


Με την εισήγηση του ο κ. Πιέρρος ζητά την πλήρη απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των εξαγωγών χρυσού, για την οποία τον περασμένο Δεκέμβριο σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, στηρίζεται στην τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο καθεστώς έχει επιβεβαιώσει με έγγραφο της προς τις δικαστικές αρχές και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έτσι η εισαγγελική πρόταση στηρίζεται στην νομική αρχή ότι εφόσον το αδίκημα της λαθρεμπορίας, που είναι είναι το βασικό στην δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν υφίσταται, επομένως συμπαρασύρονται και τα δύο συνδεόμενα με αυτό κακουργήματα δηλαδή αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση, που από πολλούς νομικούς είχε χαρακτηριστεί άστοχη, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες. Για την υπόθεση θα αποφανθεί τους αμέσως επόμενους μήνες το δικαστικό Συμβούλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)