to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 09.08.2013

Πολιτική

Απαίτηση σχολαρχών και εφοπλιστών η διάλυση των εργασιακών σχέσεων - αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ

Έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα αποκαλύπτει την πρόθεση για πριμοδότηση των σχολαρχών και των εφοπλιστών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ - για μια ακόμα φορά ψεύδεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας


Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), το χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και των ναυτεργατών δεν ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας, αλλά των σχολαρχών και των εφοπλιστών. Επιπλέον, και ειδικά για τον χώρο της ναυτιλίας, προαναγγέλλονται, από τον Οκτώβριο, νέα μέτρα για την «αύξηση της ευελιξίας των εργασιακών ρυθμίσεων»!

«Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως ανησυχεί  ιδιαίτερα για την οικονομική «επιβίωση» ορισμένων κοινωνικών ομάδων  στην περίοδο της κρίσης. Και φυσικά στις «εκλεκτές» κοινωνικές ομάδες δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μισθωτοί, ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε οι άνεργοι» σχολιάζει καυστικά η ΟΙΕΛΕ. Και συνεχίζει αναλυτικά:

«Στο παραπάνω έγγραφο προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης προς την Τρόικα, αποκαλύπτεται  ότι οι κοινωνικές ομάδες που πρέπει να πριμοδοτηθούν με εκατοντάδες εκατομμύρια  ευρώ είναι οι... εφοπλιστές και οι σχολάρχες. Και μάλιστα μέσω ψευδο-εγκυκλίων  με τις οποίες παραβιάζονται κατάφορα το Σύνταγμα και η εργατική νομοθεσία. Ειδικά για την εκπαίδευση πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι να θεσμοθετηθούν η άρση της κρατικής εποπτείας από τα σχολεία,  οι ανεξέλεγκτες ομαδικές απολύσεις  και η δραματική συρρίκνωση των αποζημιώσεων. Η πρόθεση αυτή που εκφράστηκε μέσω της έκδοσης της κατάπτυστης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, είναι ένα ακόμη δώρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες, μετά από την κατά 35% μείωση των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (κέρδος για τους ιδιοκτήτες 30 εκατομμυρία ευρώ ετησίως), την ουσιαστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (κέρδος 10 εκατομμυρία ευρώ ετησίως για τους σχολάρχες) και την εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου (κέρδος 14 εκατομμύρια ευρώ για σχολάρχες)».

Για την πρωτοφανή και προκλητική  προικοδότηση εφοπλιστών και σχολαρχών  από την  Κυβέρνηση η ΓΣΕΕ εξέδωσε σήμερα δελτίου τύπου στο οποίο στηλιτεύεται η καταπάτηση του Συντάγματος  και των νόμων, ώστε να εξυπηρετηθούν, ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των μονίμων θυμάτων της δραματικά άνισης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, δηλαδή των εργαζόμενων.

Η ΟΙΕΛΕ, τέλος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας   με την οποία τον προειδοποιεί ότι με την πολιτική που ασκεί κινδυνεύει να περάσει στη ιστορία ως ο Υπουργός εκχώρησης της δημόσιας  εκπαίδευσης  σε φίλα προσκείμενους  επιχειρηματικούς κύκλους. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή προς τον κ. Αρβανιτόπουλο:

«Σας ενημερώνουμε ότι η ΟΙΕΛΕ ενημερώθηκε για το έγγραφο  το οποίο εσείς διαβιβάσατε στη ΓΣΕΕ (Memorandum of Economic and Financial Policies), από το οποίο προκύπτει ξεκάθαρα ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου σας και δεν αποτελεί «μνημονιακή υποχρέωση» ή προαπαιτούμενο για την επιβολή της δόσης όπως ισχυρίζεστε. Είναι θλιβερό να διαπιστώνει ο κλάδος μας ότι, για μια ακόμη φορά, ψεύδεστε ανερυθρίαστα, μιλώντας για δήθεν υποχρέωση απορρέουσα εκ του Μνημονίου ώστε να εκδώσετε τη γνωστή, αντισυνταγματική και παράνομη εγκύκλιο την ώρα που ουσιαστικά κάνετε ένα ακόμη πλουσιοπάροχο «ρουσφέτι» στους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, μετά από την ένταξη των εκπαιδευτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο, την αδιαφορία σας για την παράνομη περικοπή των δώρων και τον πρωτοφανή εμπαιγμό με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή της αύξησης του ωραρίου.

    Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχει διαβούλευση και εποικοδομητικός διάλογος για κάθε σημαντικό ζήτημα που αφορά την ελληνική εκπαίδευση. Η απάντηση του Υπουργείου σας ήταν η ικανοποίηση κάθε αιτήματος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων προκειμένου να τους προικίσετε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αδιαφορώντας, εάν οι παρεμβάσεις σας αλλοιώνουν το ευαίσθητο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης ή εάν με τις αποφάσεις σας στέλνετε εκατοντάδες ανθρώπους στην άβυσσο της ανεργίας. 

Σύντομα η ελληνική ιστορία θα κάνει την αποτίμηση των τελευταίων ετών και θα καταγράψει ποιοι και με ποιους τρόπους έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ή προσέφεραν υπηρεσίες σ’ αυτούς που επιχείρησαν να πλουτίσουν σε μια περίοδο που το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας βυθιζόταν στην απόγνωση. Και μπορεί το όνομά σας να εμφανίζεται πρώτο στις λίστες των «προθύμων ευεργετών» που καταρτίζουν γνωστοί οικονομικοί κύκλοι, όμως να είστε βέβαιος ότι για το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και του ελληνικού λαού το όνομα αυτό έχει ήδη συνδεθεί με την εκχώρηση της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης και με την παράδοση του Υπουργείου Παιδείας στον έλεγχο ενός σκοτεινού κέντρου που ελέγχονται από αδηφάγα συμφέροντα.» 

Με πληροφορίες από avgi.gr και oiele.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)