to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 17.03.2014

πηγή: mao.gr

Πολιτική

Απαγόρευση του βιβλίου Κουφοντίνα και φυλάκιση Γιαννόπουλου και Λιβάνη ζητάει ο Γιάννης Μαρίνος

Την κατάσχεση του βιβλίου Κουφοντίνα και την τιμωρία με φυλάκιση τριών ετών του «προλογικού υμνητή» (όπως τον αποκαλεί) Νίκου Γιαννόπουλου καθώς και του εκδότη του βιβλίου Ηλία Λιβάνη ζητεί με σημερινό άρθρο του στο Βήμα ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκδότης του Οικονομικού Ταχυδρόμου Γιάννης Μαρίνος.


Σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Το Βήμα,  με τίτλο «Τα άκρα και η ατιμωρησία»  (δεν είναι ακόμα διαθέσιμο ηλεκτρονικά)  υποστηρίζει ότι το βιβλίο του Κουφοντίνα εξυμνεί εγκλήματα, κάτι που όπως γράφει συνιστά ποινικό αδίκημα που διώκεται από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 185).

 

Εκφράζει μάλιστα την αγανάκτηση του που το βιβλίο δεν έχει ακόμα απαγορευτεί γράφοντας ότι «στην Ελλάδα ισχύει ως δημοκρατική κατάκτηση η ατιμωρησία για κάθε παρανομούντα, ιδιάιτερα αν φέρει το φωτοστέφανο της Αριστεράς. Θεωρείται αντιδημοκρατική η επιβολή του νόμου και οι παραβάτες του ήρωες αγωνιστές».  Ο βετεράνος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι όπως σε άλλες χώρες διώκεται η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος και ο εγκωμιασμός του ναζισμού έτσι πρέπει να διωχτεί και το βιβλίο Κουφοντίνα και όσοι εμπλέκονται με αυτό.

Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα ο Γιάννης Μαρίνος δεν αποτελεί μια μοναχική περιθωριακή φωνή, αλλά εδώ και μισό αιώνα θεωρείται γκουρού της ελληνικής νεοφιλελεύθερης αντίληψης και ανήκει στο think tank της κυρίαρχης πολιτικής και οικονομικής τάξης. Η κύρια διαφορά από τους υπόλοιπους «φιλελεύθερους» μοντέρνους ιεροεξεταστές είναι ότι λόγω και της προχωρημένης του ηλικίας αδιαφορεί πλέον για το όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος και δεν έχει πλέον λόγο να εκφράζει τις απόψεις του πιο συγκαλυμμένα όπως π.χ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος έγραψε με αφορμή το βιβλίο Κουφοντίνα ότι καταδικάζει την «καταχρηστική ιδιοποίηση της έννοιας της ελευθερίας έκφρασης και λόγου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)