to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απαγόρευση του TikTok στις συσκευές της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Άλλη μία κίνηση κατά της κινεζικής εφαρμογής


Το TikTok απαγορεύτηκε από τις συσκευές που εκδίδει και εξουσιοδοτεί η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για βουλευτές, στελέχη και εργαζόμενους, σε άλλη μία πολεμική κίνηση κατά της κινεζικής εφαρμογής ανάρτησης, προβολής και κοινοποίησης βίντεο με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Η εντολή διαγραφής και απαγόρευσης της εφαρμογής εκδόθηκε από την Κάθριν Σπίντορ, την επικεφαλής της διοίκησης (CAO) του Σώματος, το γραφείο της οποίας είχε προειδοποιήσει τον Αύγουστο ότι η εφαρμογή αποτελούσε «υψηλό κίνδυνο για τους χρήστες».

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που έλαβε το NBC News, όλοι οι βουλευτές και το προσωπικό που διαθέτουν κινητά τηλέφωνα που έχουν εκδοθεί από τη Βουλή έλαβαν εντολή να αφαιρέσουν το TikTok.

«Το προσωπικό της Βουλής ΔΕΝ επιτρέπεται να κατεβάζει την εφαρμογή TikTok σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή της Βουλής», ανέφερε το NBC επικαλούμενο το σημείωμα. «Εάν έχετε την εφαρμογή TikTok στην κινητή συσκευή που χορηγήθηκε από τη Βουλή, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να την αφαιρέσετε», προειδοποιεί τους παραλήπτες το σημείωμα.

Τον Αύγουστο η CAO εξέδωσε μια «έκθεση για τον κυβερνοχώρο» χαρακτηρίζοντας το TikTok μια εφαρμογή υψηλού κινδύνου λόγω της «έλλειψης διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο προστατεύει τα δεδομένα πελατών». Αναφέρθηκε ότι το TikTok, το οποίο ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο, «συλλέγει ενεργά περιεχόμενο για αναγνωρίσιμα δεδομένα» και αποθηκεύει στην Κίνα ορισμένα από δεδομένα των χρηστών. Η TikTok αντιτείνει ωστόσο ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται στην Κίνα, αλλά στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο προϋπολογισμού 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη που απαγορεύει το TikTok και από κυβερνητικές συσκευές. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ μόλις ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογράψει και επικυρώσει τη νομοθεσία.

Τουλάχιστον σε 19 πολιτείες περιορισμοί στο TikTok

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 19 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αποκλείσει εν μέρει την εφαρμογή από συσκευές που ανήκουν στις κρατικές υπηρεσίες, για λόγους ασφαλείας.

Μετά την απαγόρευση του Κογκρέσου, η TikTok είπε ότι η κίνηση ήταν μια «πολιτική χειρονομία που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα για την προώθηση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας».

Αυτόν τον μήνα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, κατέθεσε μια νομοθετική πρόταση για την πλήρη απαγόρευση του TikTok από τις ΗΠΑ. Ο Rubio είπε ότι ήρθε η ώρα να «απαγορευτεί οριστικά το TikTok που ελέγχεται από το Πεκίνο».

Ο Μπάιντεν έχει ανακαλέσει τα προεδρικά διατάγματα του Τραμπ που στόχευαν το TikTok, τα οποία υποχρέωναν, μεταξύ άλλων, το TikTok να πουλήσει τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων των ΗΠΑ, η οποία ελέγχει τις επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρείες εκτός ΗΠΑ, διενεργεί επίσης έλεγχο ασφαλείας του TikTok. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, το TikTok δήλωσε διατεθειμένο να διενεργεί τις περισσότερες από τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ υπό στενό έλεγχο και εποπτεία από τις ανεξάρτητες αρχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)