to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 14.01.2020

Πολιτική

«Απαγόρευση πλειστηριασμών Α' Κατοικίας - Προστασία και όχι γκέτο φτώχειας»

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη συζήτηση για το «Housing First» (Προτεραιότητα στη στέγαση)


Στην ολομέλεια του Ε/Κ τοποθετήθηκε τη Δευτέρα 13/1/20 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το «Housing First» (Προτεραιότητα στη στέγαση) ως μέτρο επείγουσας δράσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεστιότητας στην Ευρώπη. Μια συζήτηση για ένα θέμα φλέγον, που αφορά και τη χώρα μας, καθώς έρχεται να συμπέσει με την σημερινή (σ.σ.: χθεσινή), κυνική δήλωση του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για τους πλειστηριασμούς, πούμε εγκληματική αναισθησία περιγελά τους οφειλέτες λέγοντάς τους πως «τον Απρίλιο πάνε τα σπίτια σας».

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή:

Η απώλεια της κατοικίας είναι η πρώτη συνέπεια της πολιτικής της φτωχοποίησης. Συνιστά πολιτική συνέπεια, όχι φυσικό φαινόμενο. Ειδικά στις χώρες του Νότου, η στέγη ήταν το τελευταίο καταφύγιο κατά της διολίσθησης στην απόλυτη φτώχεια.

Επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η πρώτη κατοικία προστατεύτηκε με νύχια και με δόντια, εν μέσω εφαρμογής σκληρών μνημονίων και σθεναρής, σας θυμίζω, αντίστασης των θεσμών στα φιλολαϊκά μέτρα. Σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης της Δεξιάς δήλωσε ότι από 30 Απριλίου παύει να υπάρχει πλαίσιο προστασίας της κατοικίας.

Με βάση τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το Πρόγραμμα της κας Von Der Leyen για άμεση εφαρμογή της 19ης αρχής του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, πώς θα διασφαλιστεί η πρόσβαση στα προγράμματα στέγασης; Πως θα διασφαλιστεί η υλοποίηση τους;

Ζητώ την ενίσχυση της υπάρχουσας στέγασης, ζητώ η στέγαση να θεωρείται δικαίωμα καθολικό, δικαίωμα διασφαλιζόμενο πρωτίστως από την Ευρώπη, δικαίωμα επανένταξης στην κοινωνία. Και φυσικά απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και τονίζουμε! Όχι στην χρηματοδότηση κατοικιών σε ειδικές περιοχές για τη δημιουργία γκέτο. Θέλουμε την ενσωμάτωση των ανθρώπων στο βασικό κοινωνικό ιστό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)