to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 19.11.2015

Αθλητισμός

Απαγόρευση κυκλοφορίας και έκτακτα μέτρα στα γαλλικά γήπεδα

«Είναι ανάγκη να πάτε στο γήπεδο, σαν να πηγαίνετε στον κινηματογράφο, εστιατόριο και για καφέ, έτσι είναι η ζωή», δήλωσε την ο πρόεδρος της γαλλικής Liga (LFP) Φρεντερίκ Τιριέ.


Σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα δεξαχθούν οι ερχόμενες συναντήσεις των πρωταθλημάτων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία στην Γαλλία, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την κυκλοφορία των οπαδών έξω από τα στάδια, ενώ οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες θα πρέπει να έχουν λάβει ειδικά μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των θεατών. «Είναι ανάγκη να πάτε στο γήπεδο, σαν να πηγαίνετε στον κινηματογράφο, εστιατόριο και για καφέ, έτσι είναι η ζωή», δήλωσε την ο πρόεδρος της γαλλικής Liga (LFP) Φρεντερίκ Τιριέ. 

«Ετσι θα δείξετε ότι η ζωή θριαμβεύει απέναντι στο θάνατο». Είναι δύνατο η συμπεριφορά να είναι σα να μην είχε συμβεί τίποτα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. Ετσι ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε διαταγή που απαγορεύει την κυκλοφορία των οπαδών από αυτό το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι «η αστυνομία ιδιαίτερα απασχολημένη αφού κινητοποιείται για την τρομοκρατία σε όλη την χώρα και δεν μπορεί να εκτραπεί από την πρωταρχική αποστολή προκειμένου να ανταποκριθεί σε επεισόδια που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των οπαδών στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων ». Από την σχετική απόφαση εξαιρείται η συνάντηση της Μονακό με την Ναντ, που έχει προγραμματιστεί το Σάββατο, αλλά και τα άλλα ματς της δεύτερης κατηγορίας που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη.

Στα σχέδια της Σεντ Ετιεν είναι η αύξηση των αντρών ασφαλείας για τον αγώνα με την Μαρσέιγ, εξονυχιστικοί έλεγχοι στην είσοδο των γηπέδων και κατάθεση των προσωπικών αντικειμένων σε ερμάρια έξω από τα στάδια. 

Όλα αυτά συνοδεύονται από μια σύσταση προς το κοινό να μπει στο γήπεδο όσο το δυνατό νωρίτερα για τον ομαλό έλεγχο και την ελαχιστοποίηση της ουράς. «Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να μην βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού, ο θεατής αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Σάμουελ Ρουστέμ, υπεύθυνος για την ασφάλεια του συλλόγου. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Τιερί Μπελάρντ. Στη Νίκαια, όπου η Νις θα υποδεχθεί την Παρασκευή την Λιόν, η ασφάλεια στο γήπεδο είναι ενισχυμένη ήδη από τον Ιανουάριο και την επίθεση στο Charlie Hebdo, στο Μονπελιέ, που θα βρεθεί η Ρεμς το Σάββατο, ένας ανιχνευτής μετάλλων θα βρίσκεται σε κάθε είσοδο, ανέφερε ο διευθυντής ασφαλείας του συλλόγου.

Και έπειτα υπάρχουν πιο συμβολικά μέτρα: η Μασσαλιώτιδα θα ακουστεί πριν από την έναρξη του κάθε ένα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία μέχρι την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος της LFP Φρεντερίκ Τιριέ, θα παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα της αγωνιστικής στην Ligue 1 στη Νίκαια την Παρασκευή. 

Τέλος στο Σεντ Ετιέν, ο σύλλογος αποφάσισε να καλέσει στο γήπεδο όλους τους νέους κάτω των 25 στον αγώνα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. «Θέλουμε να πούμε ότι το μέλλον είναι η νεολαία και πως στο Σεντ Ετιέν, δεν φοβόμαστε», είπε στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Ρολάντ Ρομεγιέ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)