to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:20 | 04.11.2013

πηγή: inpost.gr

Κοινωνία

Απαγόρευσαν την είσοδο φορέων στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών Κομοτηνής

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας απέρριψε, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, το αίτημα αντιπροσωπείας των αντιρατσιστικών οργανώσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επισκεφθούν τα κέντρα κράτησης της Κομοτηνής, του Παρανεστίου και της Ξάνθης.


Η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να επιτρέψει την είσοδο της αντιπροσωπείας στα στρατόπεδα (παρά μόνο των βουλευτών και ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ), παραβαίνει το νόμο και αγνοεί επιδεικτικά το θεσμικό ρόλο των μελών της αντιπροσωπείας.



Η επιτροπή μετέβη στα κέντρα κράτησης για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης, ενώ κατήγγειλε την ύπαρξη των συγκεκριμένων στρατοπέδων και των πολύμηνων και εξοντωτικών κρατήσεων των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και να ζητήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων αυτών.

Στα κέντρα κράτησης κρατούνται αυτή τη στιγμή υπήκοοι ως επί το πλείστον από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, περίπου 300 στο Παρανέστι, 400 στην Ξάνθη και 400 στην Κομοτηνή.

Σε ότι αφορά το κέντρο κράτησης Κομοτηνής, η αποχή από το φαγητό αρκετών κρατουμένων συνεχίζεται, ενώ οι τέσσερις μετανάστες οι οποίοι έραψαν τα στόματά τους για τις συνθήκες κράτησής του, συνεχίζουν την διαμαρτυρία τους.



Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο κέντρο κράτησης Κομοτηνής,στη σελίδα του inpost.gr στο Facebook!



Δήλωση Αφροδίτης Σταμπουλή, βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ



Δήλωση Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ
 

 
 


Δήλωση Γιώργου Λογοθέτη, μέλους ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Δήλωση Ορέστη Σκανδάλη, μέλους Νομικής Υποστήριξης Μεταναστών



Δήλωση Λίνας Κυργιαφίνη, μέλους Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα



Δήλωση Μενέλαου Εξίογλου, μέλος Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης



Μετά την επίσκεψη στα κέντρα κράτησης, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνή με τη μαζική συμμετοχή φορέων και πολιτών. Στις συσκέψεις επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στα κέντρα κράτησης και να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση για κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε πόλεις που φιλοξενούν κέντρα κράτησης για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ γίνονται προετοιμασίες για την πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με πιο πιθανή ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)