to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 05.03.2014

Κοινωνία

Σε κλοιό απαγόρευσης και καταστολής οι κινητοποιήσεις (ενημέρωση - φωτ. - βίντεο)

Με επίθεση των ΜΑΤ σε μέλη του ΠΑΜΕ άνοιξε την Πέμπτη η αυλαία των «απαγορευμένων» (λόγω της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου, Γιόακιμ Γκάουκ) κινητοποιήσεων της ημέρας. «Η βία και ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν δυναμικά στους δρόμους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομική καταστολή.

Το πρωί, αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τραυματίζοντας μεταξύ άλλων και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκη (δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την άγρια αστυνομική επίθεση στη Σταδίου καθώς και σχετικό βίντεο του rt.com).

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η πορεία εκπαιδευτικών και ΠΟΕ - ΟΤΑ που, έπαιξε «κρυφτό» με τα ΜΑΤ στα στενά του αστυνομοκρατούμενου κέντρου της Αθήνας.

«Η βία και ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: «Η σημερινή απαγόρευση των συγκεντρώσεων και η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές, που οδήγησε και στον τραυματισμό του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Αγγουράκη, έρχεται μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης με προσαγωγές και τραυματισμούς συνδικαλιστών». 

Η συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις (από @dromografos και @makisSinodinos):

17:02 Φωτογραφίες από την καταστολή των σημερινών διαδηλώσεων, όπου φαίνονται ξεκάθαρα άνδρες των ΜΑΤ, αλλά και άντρες με πολιτικά (;) να χτυπάνε τους διαδηλωτές κρατώντας το γκλοπ ανάποδα, μια πρακτική τουλάχιστον δολοφονική.

15:35 Κανονικά λειτουργεί εδώ και λίγη ώρα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει νωρίτερα με εντολή της Αστυνομίας. Επίσης, δόθηκαν στην κυκλοφορία και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία και πλέον η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση για συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο.

15:00 Στην Ακαδημίας η πορεία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:50 Μπλοκ διαδηλωτών περικυκλωμένο από άνδρες της ΔΕΛΤΑ:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:30 Στη Σκουφά η πορεία, ακολουθούν σαστισμένα τα ΜΑΤ:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:15 Η πορεία με ζικ ζακ (για να αποφεύγει τα ΜΑΤ) φτάνει Σίνα και ανεβαίνει για Κολωνάκι:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

13:50 Σε εξέλιξη η πορεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, διαπραγματεύσεις με την αστυνομία:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:55 Την καταδίκη του στην αυταρχική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης των συνδικάτων για την ανεργία, εκφράζει το ΚΚΕ.

12:30 Πρώτες βοήθειες στους τραυματίες:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:55 Υπάρχουν τραυματίες από χτυπήματα στο κεφάλι. Τραυματίστηκε ελαφρά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη (φωτογραφία). Αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά οι 30 προσαχθέντες.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:50 Θα προσαχθούν πάνω από 30 μέλη του ΠΑΜΕ. Έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ. Βίντεο από την ένταση:

11:40 Χημικά και συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και μελών του ΠΑΜΕ (@makisSinodinos).

11:30 ΜΑΤ και κλούβες σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ απέναντι στα ΜΑΤ στη Σταδίου:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:25 Ο Αλ. Μητρόπουλος για το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα: Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία - λαιμητόμος

11:00 Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς το υπ. Εργασίας, μέσω της οδού Σταδίου:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:20 Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, απόρθητο φρούριο το κέντρο, παντού αστυνομία (@makisSinodinos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Στους δρόμους σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους δήμους, εκπαιδευτικοί

Υπενθυμίζεται ότι στις 09.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 10.00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Επίσης για τις 12.30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.α. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)