to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:23 | 20.02.2013

Διεθνή

Απαγωγή επτά γάλλων στο Καμερούν

Επτά γάλλοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, απήχθησαν από ενόπλους στο Καμερούν και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη Νιγηρία. Σύμφωνα με το Παρίσι, η ευθύνη της ομηρείας αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.


«Οι απαγωγείς (των Γάλλων) διέσχισαν τα σύνορα της Νιγηρίας με τους ομήρους τους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Καμερούν σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας (Crtv).

Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά αυτήν των επτά ξένων εργαζόμενων σε κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ένα σκέλος της Μπόκο Χαράμ, η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

«Έμαθα ότι επτά συμπατριώτες μας απήχθησαν στο Καμερούν -τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά της ίδιας οικογένειας- από μια τρομοκρατική οργάνωση που ξέρουμε και η οποία είναι στη Νιγηρία», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Αθήνα.

»«Παρατηρώ κυρίως την ανάπτυξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, στην προκειμένη περίπτωση της Μπόκο Χαράμ, σε εκείνη την πλευρά του Καμερούν, κάτι αρκετά ανησυχητικό που μας κάνει να κινητοποιηθούμε», πρόσθεσε ο Ολάντ διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των υπηκόων της σε συνεργασία με τις αρχές του Καμερούν και της Νιγηρίας.

Ο γαλλικός όμιλος φυσικού αερίου GDF Suez επιβεβαίωσε χθες την «απαγωγή ενός εκ των συνεργατών του και της οικογένειας του».

Η πρεσβεία της Γαλλίας στη Γιαουντέ συνέστησε αργά χθες βράδυ σε όλους του γάλλους που είναι στο βόρειο άκρο του Καμερούν να καταφύγουν αμέσως σε ασφαλές σημείο.

Μια από τις οργανώσεις με έντονη δράση στο βόρειο Μαλί, το Κίνημα για την Ενότητα και τον τζιχάντ στη δυτική Αφρική, (Mujao) είχε απειλήσει στα μέσα Ιανουαρίου να «πλήξει την καρδιά της Γαλλίας».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)