to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 04.08.2021

Πολιτική

Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Βαρυμπόμπη, 76 σπίτια με σοβαρές ζημιές - Aσφυκτική ατμόσφαιρα στην Αττική (liveblog)

Η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο το μεσημέρι της Τετάρτης - 12,5 χιλιάδες στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές - Αυτοθαυμασμός κυβέρνησης και υπουργών, ίχνος αυτοκριτικής - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα, καπνός και στάχτη σκέπασε όλη την πρωτεύουσα


Αποπνικτική είναι η κατάσταση την Τετάρτη σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική από την μεγάλη και καταστροφική φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, ισοπεδώνοντας μία τεράστια δασική έκταση, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις από τους Θρακομακεδόνες, έως τις Αδάμες και τα όρια του Ολυμπιακού Χωριού και του Κρυονερίου.

Τη νύχτα και τα ξημερώματα, το πύρινο μέτωπο ακολούθησε το Ρέμα Χελιδονούς προς Εθνική Οδό και από την πλευρά της Άνω Βαρυμπόμπης κινήθηκε προς τα όρια του Κρυονερίου, όπου λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης για όσους βρίσκονται επί της οδού Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης Κρυονερίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά, η κατάσταση εχει βελτιωθεί σημαντικά, αναμένεται να οριοθετηθεί εντός της ημέρας το ένα μεγάλο μέτωπο, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, είπε, 12,5 χιλιάδες στρέμματα στη Βαρυμπόμπη έχουν καεί, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο μεγάλος φόβος είναι καθώς προχωρά η μέρα και θα αυξηθούν και πάλι οι θερμοκρασίες και το υψηλό θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με το πευκοδάσος στην Άνω Βαρυμπόμπη που αν δώσει αναζωπυρώσεις η κατεύθυνση που θα μπορούσε πλέον να πάρει η φωτιά, θα είναι προς το βουνό της Πάρνηθας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για καθυστερημένη δράση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης αλλά και τα ερωτήματα για το πώς ξέφυγε το μέτωπο δίπλα στην Αθήνα και με ανέμους χαμηλής έντασης.

Για τις εξελίξεις ως το πρωί της Τετάρτης, δείτε το προηγούμενο κεντρικό μας θέμα: Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βαρυμπόμπη - Φόβοι για αναζωπυρώσεις, ασφυκτική η ατμόσφαιρα στην Αττική (liveblog)

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σήμερα Τετάρτη με Liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)