to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 27.02.2019

Κοινωνία

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Κρήτη - Ξεκίνησε η τοποθέτηση γέφυρας στον Πλατανιά (βίντεο drone)

Βίντεο drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στις υποδομές και στις περιουσίες των κατοίκων - Ξεκίνησαν σήμερα οι προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση, στη δυτική πλευρά του Πλατανιά, της γέφυρας τύπου Μπέλεϋ


Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη κυρίως σε στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινούν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση δυο συναρμολογούμενων μεταλλικών γεφυρών στη θέση αυτών που κατέρρευσαν στον Πλατανιά. Άλλες 2 γέφυρες θα αποσταλούν στο νησί τις επόμενες μέρες για να διευκολύνουν τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν σήμερα οι προκαταρκτικές εργασίες για την τοποθέτηση, στη δυτική πλευρά του Πλατανιά, της γέφυρας τύπου Μπέλεϋ. Στόχος είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία μετά την κατάρρευση μεγάλου τμήματος του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.  Συνεργεία «ασφαλίζουν» τα δίκτυα υποδομής και παράλληλα εκτελούνται εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. 

φωτ. από cretalive.gr

Από το πρωί, προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας Μπέλεϋ, κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων - Κισάμου, ενώ παράλληλα ξεκινά η συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εκτιμάται σε λίγες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος ικανό, έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Στο Ρέθυμνο όπου παραμένουν τα προβλήματα προσπέλασης σε οικισμούς και χωριά, δεκάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε 40 σημεία του οδικού δικτύου και στο νομό Ηρακλείου.

Στα πλάνα από ψηλά αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής στις υποδομές και τις περιουσίες των κατοίκων:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται ο Δήμος Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, «ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, "Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες καταστροφές που προκλήθηκαν μετά την κατ’ επανάληψη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας:

- αποφάσισε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου και

- εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χανίων και Σφακίων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.

tags: Κρήτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)