to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 02.04.2017

Οικονομία

Αντίθετος στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο ΣΥΡΙΖΑ Χρηματοπιστωτικού Τομέα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, αταλάντευτα, απέναντι σε κινήσεις απομείωσης του δημόσιου πλούτου, όταν, μάλιστα, διακυβεύονται τεράστια αποθεματικά των πολιτών, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι ίδιοι με τις τεράστιες θυσίες τους, κατάφεραν να διασώσουν από την καταστροφή του τραπεζικούς ομίλους της χώρας, που οφείλουν, με τη σειρά τους να υπηρετήσουν την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας, με όλες τους τις δυνάμεις».


Η ανακοίνωση:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθώντας από κοντά και συμμετέχοντας στον ενωμένο αγώνα των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλεί όλους τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιρειών και των τραπεζών, να αντισταθούν στην απαξίωση του κλάδου.

Αν κάποιος νομίζει πως όσα γίνονται δεν αφορούν τον ίδιο και την ασφαλιστική  εταιρεία στην οποία εργάζεται, δεν προσδίδει την προοπτική του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για όλο τον κόσμο της ασφάλισης.

Οι επιπτώσεις της πώλησης της μεγαλύτερης Ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας, θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε όλους τους εργαζόμενους του χώρου.

Ολόκληρη η ασφαλιστική αγορά και γενικότερα οι εταιρείες του Χρηματοπιστωτικού τομέα, κινδυνεύουν να ξεπουληθούν έναντι πινακίου φακής.

Η περίπτωση της Αγροτικής Ασφαλιστικής δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί.

Καλούμε τη διοίκηση του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας:

·         Να σταματήσει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

·         Να ξεκαθαρίσει απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους του ομίλου ποιος είναι πραγματικά ο στόχος της σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.

·         Να πάρει μέτρα ενδυνάμωσης και ανάπτυξης της εταιρείας

·         Να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις για κάλυψη τυχόν δεσμεύσεων της Τράπεζας, που απορρέουν από τη διαδικασία της ανακεφαλοποίησης του ομίλου.

·         Να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο «σαλαμοποίησης» του ιστορικού ομίλου της Εθνικής και την τεράστια ευθύνη που θα φέρει γι’ αυτό, αποτρέποντάς τον άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες αυτό, αποτρέποντάς τον άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες εταιρικής διακυβέρνησης.

Καλούμε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του δημοσίου στην Εθνική:

·         Να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προάσπιση, μεσομακροπρόθεσμα, των συμφερόντων του δημοσίου, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

·         Να αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με τις επιπτώσεις της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης γενικά, στους ασφαλισμένους και στους εργαζόμενους στην εταιρεία ειδικά.

Καλούμε την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή αλλά και με τον ιδιαίτερο ρόλο της για τη διασφάλιση της συστημικής ευστάθειας, να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς και της ικανότητας του συστήματος να απορροφά τυχόν κραδασμούς, στόχος στον οποίο η Εθνική Ασφαλιστική αποτέλεσε, μέχρι σήμερα, κρίσιμο παράγοντα.

Καλούμε την κυβέρνηση στο μέτρο που της αναλογεί να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να παραμείνει η Εθνική Ασφαλιστική στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, ως αδιάσπαστο και συμπληρωματικό κομμάτι της αποτελεσματικής και κερδοφόρας λειτουργίας του ομίλου και ως ενιαίου επιχειρηματικού σχήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στη συνείδηση της κοινωνίας, να διασφαλίσει το μέλλον της Επιχείρησης και των εργαζομένων.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, σε όλες τις εταιρείες  του ομίλου και του κλάδου, να αντισταθούν, με ενότητα και αλληλεγγύη, στην απόπειρα ακρωτηριασμού του ομίλου της Εθνικής, που τίποτα καλό δεν προοιωνίζει για το μέλλον  τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, αταλάντευτα, απέναντι σε κινήσεις απομείωσης του δημόσιου πλούτου, όταν, μάλιστα, διακυβεύονται τεράστια αποθεματικά των πολιτών, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι ίδιοι με τις τεράστιες θυσίες τους, κατάφεραν να διασώσουν από την καταστροφή του τραπεζικούς ομίλους της χώρας, που οφείλουν, με τη σειρά τους να υπηρετήσουν την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της κοινωνίας, με όλες τους τις δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)