to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 05.01.2018

Πολιτική

Αντίθετος στη γραμμή της Ένωσης Κεντρώων ο Γ. Κατσιαντώνης: Λύση με σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ

Διαφοροποιείται σαφώς από την κεντρική θέση του κόμματος του, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος υποστηρίζει τη λύση της σύνθετης ονομοσίας αναφορικά με την ΠΓΔΜ.


Διαφοροποιείται σαφώς από την κεντρική θέση του κόμματος του, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος υποστηρίζει τη λύση της σύνθετης ονομοσίας αναφορικά με την ΠΓΔΜ.

Η  Ένωση Κεντρώων σε χθεσινή της ανακοίνωση δήλωσε  αμετακίνητη στη θέση της, να μην δέχεται τη λέξη Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου, γιατί πιστεύει ότι «αφού η χώρα πετύχει την είσοδο της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα επιστρέψει στον αλυτρωτισμό».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατσιαντώνης, τραβάει αντίθετη ρότα ωστόσο δηλώνοντας τα εξής:

«Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν ξεκάθαρος για το θέμα αυτό και θα σας απαντήσω  ότι κατ’αρχάς η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει επιβάλλεται πλέον να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει ο κύκλος των πυροδοτούμενων εθνικιστικών εξάρσεων και διπλωματικών ζητημάτων που άρχονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και που έμειναν άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε εδώ. 

Αμφότερες οι πλευρές έχουμε πλεόν έρθει σε σημείο διπλωματικής και πολιτικής βούλησης να υιοθετήσουμε μια λύση, η οποία μόνο θετική μπορεί να είναι, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ διαδραματίζουν σημαντικό γεωπολιτικό και εν γένει οικονομικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων και της ευρύτερης ευρωπαϊκής εδαφικής επικράτειας. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η  κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Κατσιαντώνης βλέπει επιστροφή στη σταθερότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)