to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 25.07.2022

Οικονομία

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σχεδιαζόμενη απόσχιση κλάδου στην Εθνική Τράπεζα

Συνάντηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΕΕΤ)


Συνάντηση είχε σήμερα (25/7/22) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με εκπροσώπους του ΔΣ του ΣΕΕΤ. Από την πλευρά του σωματείου, η Πρόεδρος, Γιώτα Λαζαροπούλου και το μέλος ΔΣ, Ζέφη Νικολάου, εξέθεσαν την σχεδιαζόμενη απόσχιση κλάδου που προγραμματίζεται στην Εθνική Τράπεζα, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό και την αντίθεσή τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην απόσχιση του Τομέα Αποδοχής Συναλλαγών Καρτών με αποτέλεσμα την μετακίνηση εκτός τράπεζας των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτόν. Ανέφεραν ότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζόμενων που αφορά, η παραπάνω κίνηση ανοίγει τον δρόμο για απόσχιση και άλλων τμημάτων, την περαιτέρω συρρίκνωση της Τράπεζας, αλλά και την συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ όσοι μετακινηθούν στην νέα εταιρεία δεν θα καλύπτονται από Σ.Σ.Ε. μετά την λήξη  της ισχύουσας κλαδικής και επιχειρησιακής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η Τομεάρχης Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξέφρασε αντίθεσή σε όποια εξέλιξη απομειώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και την κάλυψη από ΣΣΕ.

Aναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο σε σχέση με τον τραπεζικό τομέα και τόνισε την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας, σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και τις συνέπειες που προκύπτουν από το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών.

Επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα θέματα που αναδείχτηκαν από τη συνάντηση και ανέφερε τη δέσμευση επανεξέτασης του θεσμικού πλαισίου των αποσχίσεων, ώστε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν να λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)