to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 21.11.2019

Πολιτική

Αντίθετος και ο δήμος της Κω στο σχέδιο για φυλακή προσφύγων

«Η ανακοίνωση για μετατροπή του Κ.Υ.Τ. Κω σε κλειστού τύπου μας βρίσκει αντίθετους. Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν σε κλειστό χώρο, τύπου φυλακής, αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα ανήλικα, οικογένειες με παιδιά, από 48 διαφορετικές χώρες, όπως είναι η σημερινή κατάσταση»


Αντίθετος είναι και ο Δήμος της Κω στην μετατροπή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης που υπάρχει στο νησί, σε κλειστού τύπου (φυλακή) για 2.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Σημειώνεται μάλιστα ότι στο ΚΥΤ της Κω λειτουργεί ήδη κλειστή δομή ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Kosnews24.gr, η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Κω συνεδρίασε αμέσως μετά την επιστροφή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά από την Αθήνα και την συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η ανακοίνωση για μετατροπή του Κ.Υ.Τ. Κω σε κλειστού τύπου μας βρίσκει αντίθετους. Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν σε κλειστό χώρο, τύπου φυλακής, αιτούντες άσυλο, ασυνόδευτα ανήλικα, οικογένειες με παιδιά, από 48 διαφορετικές χώρες, όπως είναι η σημερινή κατάσταση».

Επισημαίνεται δε ότι «όταν το Κ.Υ.Τ. που δημιουργήθηκε για 840 θέσεις φιλοξενίας έχει φτάσει να στηρίζει σήμερα περίπου 4.500 άτομα, τι θα συμβεί σε ένα κλειστό χώρο κατ΄ελάχιστο 2000 ατόμων σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν;». Και, «ποιος εγγυάται ομαλές εξελίξεις, όταν η μετεγκατάσταση δικαιούχων γίνεται με απελπιστικά βραδείς ρυθμούς με ευθύνη των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιστροφές προς Τουρκία και τρίτες χώρες είναι ελάχιστες;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)