to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΑντιΣΥΡΙΖΑ πανικός

Μοναδική ελπίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αλλά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πνέει τα λοίσθια


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πανικόβλητη μπροστά στο ενδεχόμενο μιας σοβαρής εκλογικής ήττας. Και στην προοπτική μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας που θα αλλάξει την πορεία του τόπου, θα εφαρμόσει μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, θα δρομολογήσει τον προοδευτικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας και θα δώσει οριστικό τέλος στο αίσχος της διαπλοκής.

Στις εκλογές αυτές η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει έργο να υπερασπιστεί. Η πολιτική της έχει χρεοκοπήσει σε όλους τους τομείς: στην πανδημία, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην Παιδεία, στην Εργασία, στη Δικαιοσύνη. Παντού όπου οι επιδιώξεις των ισχυρών συγκρούστηκαν με το δημόσιο συμφέρον τάχτηκε με τους ισχυρούς. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά όχι μόνο οι εργαζόμενοι του κατώτατου μισθού, αλλά και η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κέρδισε ο Μητσοτάκης τις εκλογές, για να της φορτώσει μετά τη ρήτρα.

Μοναδική ελπίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αλλά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πνέει τα λοίσθια. Μόνο ο Λοβέρδος το υπηρετεί σοβαρά. Δεν αρκεί.

Το τελευταίο της κόλπο είναι να κουνάει το σκιάχτρο του Βαρουφάκη. Να, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη και να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, όπως το 2015, φωνάζει.

Δεν της αρέσει ο Βαρουφάκης. Σύμφωνοι. Αρέσει σε αυτούς που τον ψηφίζουν, όπως θα το έθετε και ο Πρετεντέρης.

Και την επόμενη κυβέρνηση θα τη βγάλει η Βουλή.  Όχι η Νέα Δημοκρατία. Ευτυχώς για όλους μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)