to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 10.01.2016

Πολιτισμός

Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η τελετή θα γίνει απόψε στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς και θα σημάνει την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των Όσκαρ τον Φεβρουάριο.



Η φετινή λαμπερή βραδιά, όμως, είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει και ελληνικό αέρα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλυ Τόμλιν είναι υποψήφια για τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Grandma» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Βέιτζ, η οποία βγήκε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι. Και είναι αυτή η ταινία που θα φέρει το ελληνικό άρωμα στην τελετή, αφού οι παραγωγοί της είναι το ελληνικό δίδυμο του Χόλιγουντ, Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας, ιδιοκτήτες της «1821 Media». Βεβαίως, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, καθώς στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται η Τζένιφερ Λόρενς με το «Joy», η Μελίσα Μακάρθι με το «Spy», η Έιμι Σούμερ με το «Trainwreck» και η Μάγκι Σμιθ με το «The lady in the van».


H Έλεν Μίρεν, ο Τομ Χανκς, η Βαϊόλα Ντέιβις, ο Ματ Ντέιμον, η Πατρίτσια Αρκέτ,ο Εντι Ρεντμέιν, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Τζιμ Κάρεϊ, η Τζούλιαν Μουρ, ο Μόργκαν Φρίμαν, η Lady Gaga, ο Γουίλ Φερέλ, ο Τζέι Κέι Σίμονς είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους σταρ που θα βρεθούν επί σκηνής για να απονείμουν τα βραβεία, αλλά και να βοηθήσουν στην παρουσίαση του κινηματογραφικού θεσμού τον -γνωστό για το καυστικό του χιούμο - Βρετανό κωμικό Ρίκι Γκερβές, ο οποίος θα είναι για τέταρτη φορά οικοδεσπότης της βραδιάς (έχει παρουσιάσει τις τελετές του 2009, του 2010 και του 2011). 

Στις πρώτες θέσεις των διεκδικητών για τα βραβεία που αποτελούν τους προάγγελους των Όσκαρ, φιγουράρει -με πέντε υποψηφιότητες- το «Carol» του Τοντ Χέινς, με την Κέιτ Μπλάνσετ και τη Ρούνι Μάρα στους ρόλους δύο γυναικών που ζουν έναν παράνομο έρωτα στη Νέα Υόρκη, της δεκαετίας του '50. Η ταινία διεκδικεί το βραβείο της καλύτερης δραματικής ταινίας της χρονιάς μαζί με το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του Τζορτζ Μίλερ, την «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το «Room» του Λένι Άμπραμσον και το «Spotlight» του Τόμας ΜακΚάρθι. Μαλιστα, και οι δύο πρωταγωνίστριές της, είναι υποψήφιες και για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε δράμα.

«Η Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου έχει τέσσερις υποψηφιότητες με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο να διεκδικεί για τη θαρραλέα ερμηνεία του ακόμη μία Χρυσή Σφαίρα. Στο παρελθόν ο Αμερικανός ηθοποιός έχει κερδίσει 2 Χρυσές Σφαίρες: το 2004 για το «The Aviator» και το 2013 για το «Λύκο της Wall Street». Στην κούρσα για το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε Δράμα συμμετέχουν επίσης ο Μπράιαν Κράνστον για το «Trumbo», ο Μάικλ Φασμπέντερ για το «Steve Jobs», ο Εντι Ρέντμειν για το «The Danish Girl» και ο Γουίλ Σμιθ για το «Concussion».

Το «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ και το «The Big Short» του Άνταμ ΜακΚέι έχουν επίσης από τέσσερις υποψηφιότητες, ενώ από τρεις κέρδισαν τα «The Danish Girl»του Τομπ Χούπερ, «Οι μισητοί 8» του Κουέντιν Ταραντίνο , «Η Διάσωση» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Room» του Λένι 'Αμπραμσον και το «Spotlight» του Τόμας ΜακΚάρθι. 

Μία από τις εκπλήξεις στις υποψηφιότητες είναι το «Mad Max: Ο δρόμος της οργής» του Τζορτζ Μίλερ από την Αυστραλία που αν και διεκδικεί μόλις δύο Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας) δείχνει πως έχει τα φόντα να είναι ένας σοβαρός διεκδικητής μιας θέσης στη λίστα των υποψήφιων ταινιών για τα Όσκαρ. Τριάντα έξι χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο Τζορτζ Μίλερ αφηγείται το νέο κεφάλαιο της μετά-αποκαλυπτικής ιστορίας που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, με τον Τομ Χάρντι στο ρόλο του τίτλου και τη Σαρλίζ Θερόν ως προστιθέμενη αξία.

Για την καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων, όλα τα στοιχήματα προκρίνουν το «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν, με δεύτερο το «The Good Dinosaur» , ενώ ακολουθούν τα «Inside Out», «The Peanuts Movie» και «Shaun the Sheep Movie».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)