to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 23.08.2012

left.gr

Κοινωνία

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο. Παρασκευή 24/8 στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ρατσιστικής και αστυνομικής βίας διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 6.00 μ.μ. στην Ομόνοια


Στο συλλαλητήριο καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.




«Αν είσαι φτωχός ή μετανάστης, δεν υπάρχει νόμος να σε προστατέψει», υποστήριξε στη διάρκεια της συνέντευξης ο Ιτζάζ Αχμέτ, εργάτης από το Πακιστάν, που κατοικεί εδώ και 13 χρόνια στην Ελλάδα. Κατήγγειλε ότι όταν κάλεσε την αστυνομία μετά από μια ληστεία στο σπίτι του, οι αστυνομικοί όχι μόνο αγνόησαν το συμβάν, αλλά τον ξυλοκόπησαν και τον φοβέριζαν για να γυρίσει στο Πακιστάν. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και στο αστυνομικό τμήμα Ιλίου, την επομένη που προσπάθησε να κάνει μήνυση.


Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν αρκετοί μετανάστες, που υποστήριξαν ότι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας. Ο Γουλφάμ Ασρέφ, εργαζόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια, είπε ότι, όταν σε αστυνομικό έλεγχο έδειξε την κάρτα από την εργασία του, άρχισαν να τον χτυπούν και να του λένε «παίρνετε τις δουλειές από τους Έλληνες». Ανέφερε ακόμα ότι στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω, όπου τον οδήγησαν, του έσφιγγαν το δάχτυλο με πένσα, ενώ φόρεσαν κράνη σε αυτόν και τον Χαλέπ Μασάουντ, τους ανάγκασαν να χτυπηθούν μεταξύ τους και, κατόπιν, έκοψαν το μουστάκι του τελευταίου.

"Τα περιστατικά αυτά είναι καθημερινά, αλλά κανείς δεν μιλάει, γιατί ο κόσμος φοβάται", δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και συμπλήρωσε πως ό,τι συμβαίνει, αποτελεί «επιλογή της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, ότι «για όλα φταίνε οι μετανάστες» και να περνάει ανενόχλητη τα μέτρα λιτότητας και εγκατάλειψης κάθε κοινωνικής πρόνοιας».

Ο Αχμέτ Χασάν κατήγγειλε εισβολή και απειλές της αστυνομίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους 23 στο Περιστέρι στις 29/7, λέγοντας: «Ήμασταν 5 άτομα μέσα στο σπίτι. Μπήκαν μέσα άρχισαν να σπάνε και να μας τρομοκρατούν. Ένας αστυνομικός βρήκε ένα μπουκάλι μπύρα, το έσπασε και μας είπε «θα σας σφάξω και θα σας κάνω ότι θέλω, να φύγετε από τη χώρα μας, βρωμιάρηδες». Μετά ήρθε ένας άλλος αστυνομικός με άλλη στολή και μας έφτυσε έναν έναν». Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι την αστυνομία την είχαμε καλέσει οι ίδιοι, μετά από ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι από φασίστες, που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους και μπήκαν μέσα. Όμως η αστυνομία αντί να συλλάβει τους φασίστες, συνέλαβε τους τρεις και τους υπόλοιπους προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει και να μας εξευτελίσει».


Ακολούθησαν και άλλες επώνυμες καταγγελίες μεταναστών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)