to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 01.10.2012

Κοινωνία

Το αντιρατσιστικό μήνυμα ενός μητροπολίτη

"Δεν αγαπά το Θεό, όποιος μισεί τον αδελφό..."


Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ αυτό, διότι υπάρχουν -εκτός από κηρύγματα μίσους και ρατσισμού- και αντίθετες φωνές μέσα στην Εκκλησία...



Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις αλλά με συγκεκριμένους αποδέκτες, επιχειρεί να στείλει ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, καθώς εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχλημένος από την εμπλοκή συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού κόμματος, ως οργανωμένη ομάδα και με αισθητή παρουσία, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Συνεργάτες του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης θρησκευτικών τελετουργικών, μέσω πολιτικών ή κομματικών παρατάξεων, βρίσκουν τον κ. Αθηναγόρα, κατηγορηματικά αντίθετο.


Ο ίδιος ο Μητροπολίτης, στην πρόσφατη πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια -μια συνοικία με ιδιαίτερη ευαισθησία- θέλησε να δώσει, με την παρουσία και το λόγο του, ένα ουσιαστικό μήνυμα ενότητας, το οποίο θεωρεί άλλωστε αδιαπραγμάτευτο. 


«Η Εκκλησία είναι χώρος που ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει. Είναι τόπος ομόνοιας και ομοψυχίας. Δεν μπορεί να λέει ότι αγαπάει το Θεό, όποιος μισεί τον αδελφό. Γιατί πώς μπορείς να λες ότι αγαπάς κάποιον που δεν έχεις δει και ταυτόχρονα να μισείς τον συνάνθρωπο που βλέπεις καθημερινά δίπλα σου;» αναρωτήθηκε.


Παράλληλα, στο κήρυγμά του στη θεία λειτουργία της επόμενης μέρας, ο παπα-Νικόλας, ιερέας του ναού του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στο χώρο της εκκλησίας δεν θα πρέπει να γίνεται επίδειξη από κανέναν και για κανέναν, είμαστε όλοι ενωμένοι, δεν χρειαζόμαστε πορτιέρηδες».


Πηγή:  doxthi.gr


Διαβάστε επίσης:



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)