to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:24 | 26.02.2013

Κοινωνία

Αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία: Διαφορετικά χρώματα, μια βόλτα!

Την Πέμπτη 17 Γενάρη, στις 3.30 τα ξημερώματα, ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονείται εν ψυχρώ στα Πετράλωνα από δύο άτομα σε μηχανάκι, ενώ κατευθυνόταν με το ποδήλατο προς τη δουλειά του. Ποιο ήταν το ‘έγκλημά’ του; Ήταν Πακιστανός!


Η επίθεση αυτή ήταν μία από τις πολλές επιθέσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια εις βάρος μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων έχουν μείνει ατιμώρητες, με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και της πολιτικής ηγεσίας και την ανοχή, δυστυχώς, μέρους της κοινωνίας. Οι δολοφόνοι σε αυτή την περίπτωση τελικά συνελήφθησαν και ομολόγησαν, όμως το γεγονός παραμένει: ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε λόγω της καταγωγής του.

Ως ποδηλάτες και ποδηλάτισσες που διασχίζουμε καθημερινά τη μεγαλούπολη, είμαστε ευαίσθητοι δέκτες του τι συμβαίνει στους δρόμους και στις γειτονιές της. Οι επιθέσεις προς συνανθρώπους μας απλά επειδή μιλάνε άλλη γλώσσα, ντύνονται διαφορετικά ή έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι ένα συχνό φαινόμενο, που δε θέλουμε να συνηθίσουμε. Η δολοφονία του Σαχτζάτ δεν μας ‘αγγίζει’ ξαφνικά περισσότερο από οποιοδήποτε ανάλογο έγκλημα επειδή ήταν ποδηλάτης: όλοι και όλες μας τοποθετούμαστε δυναμικά απέναντι σε οποιαδήποτε ρατσιστική επίθεση.

Με αυτή τη συλλογική δράση θέλουμε να διατρανώσουμε ότι η σημερινή φασιστική και ρατσιστική βία δεν είναι παρά η κληρονομιά της ναζιστικής θηριωδίας που βασάνισε και δολοφόνησε εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους. Με την ποδηλατοπορεία στη μνήμη του Σαχτζάτ και των υπόλοιπων θυμάτων της ρατσιστικής βίας καλούμε όλους και όλες σε καθημερινό αγώνα κατά του ρατσισμού και της φασιστικής βίας ώσπου να ξεριζωθούν από την κοινωνία.



Πηγή: podilates.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)