to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:25 | 06.11.2015

Κοινωνία

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην πλ. Βικτωρίας - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Το απόγευμα της Παρασκευής 6/11 οργανώνεται αντιπροσφυγική συγκέντρωση στην πλ. Βικτωρίας - Με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών» η μικρή ακροδεξιά ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν φιλοδοξεί να επηρεάσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής - Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός προειδοποιεί: "Δε θα αφήσουμε τη γειτονιά στα χέρια τους"



Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοέμβρη οργανώνεται αντιπροσφυγική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Με σύνθημα «να μη γίνει η γειτονιά μας γκέτο λαθρομεταναστών» η μικρή ακροδεξιά ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν φιλοδοξεί να επηρεάσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε ανθρώπους μπερδεμένους, φοβισμένους και αποπροσανατολισμένους που είναι έτοιμοι να φορτώσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία τους στους πρόσφυγες και να κινητοποιηθούν εναντίον τους.



Πρόκειται για την ίδια πάνω κάτω ιστορία που εκτυλίχθηκε και στον ΆΓ. Παντελεήμονα έχοντας ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της γειτονιάς σε γκέτο χρυσαυγιτών και πάσης φύσεως ρατσιστών και δολοφόνων.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός δε θα αφήσουμε τη γειτονιά στα χέρια τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να δράσουν εναντίον των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων προσφύγων που βρίσκουν καταφύγιο στη πλατεία. Δε θα αφήσουμε να εξελιχθούν σκηνές ρατσιστικού μίσους και ανθρωποφαγίας μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αρκετές εικόνες φρίκης έχουν φωλιάσει στις ψυχές τους.

Για τη φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής μας δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες. Ούτε βέβαια οι ίδιοι επιθυμούν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. 

Άμεσος και βασικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι η ελληνική κυβέρνηση που αρνείται να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο και παράλληλα αφήνει αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους και εξαθλιωμένους. Σε αυτή και μόνο αυτή πρέπει να στρέφουμε το θύμο και την αγανάκτηση μας.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός ποτέ δεν ήταν η λύση. Όποτε κατάφεραν να κυριαρχήσουν το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν περισσότερο πόνο, μεγαλύτερη φρίκη. 

Μόνη λύση είναι να αντισταθούμε και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων. Να αγωνιστούμε για να πέσει ΤΩΡΑ ο φράχτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αυτών των ανθρώπων. Για να δημιουργηθούν άμεσα όσα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας χρειάζονται. Για ίσα δικαιώματα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Για να σταματήσουν οι πόλεμοι. 

Για να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή για όλους

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)