to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 31.12.2018

Κοινωνία

Aντιπροσωπεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα παιδιά του Ελαιώνα

«Το υπουργείο αποφάσισε αντί να του πουν τα κάλαντα, να τα πει εδώ, στη δομή του Ελαιώνα», εξήγησε ο κ. Βίτσας


Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλε αντιπροσωπεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με επικεφαλής τον υπουργό Δημήτρη Βίτσα και μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά στα παιδιά, που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Στη συνέχεια μοιράστηκαν δώρα, μελομακάρονα και στο τέλος τα παιδιά φούσκωσαν μπαλόνια, έκαναν μια ευχή και άφησαν τα μπαλόνια να φύγουν στον ουρανό.

«Το υπουργείο αποφάσισε αντί να του πουν τα κάλαντα, να τα πει εδώ, στη δομή του Ελαιώνα», εξήγησε ο κ. Βίτσας. Μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, συνέχισε ο κ. Βίτσας, «θέλουμε να δείξουμε, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλόξενη, μια χώρα η οποία ακολουθεί το Διεθνές Δίκαιο και σηκώνει στις πλάτες της την αξιοπρέπεια της Ευρώπης και όλου του κόσμου». 

Το 2019 θα είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό, ανέφερε ο κ. Βίτσας, γιατί ξεπερνάμε τους μνημονιακούς χρόνους και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μέλλον σταθερό, παραγωγικό με κοινωνική αλληλεγγύη. 

Υπογράμμισε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες, πως το υπουργείο, θα προσπαθήσει ο καιρός, που θα μείνουν οι άνθρωποι αυτοί στην Ελλάδα, να είναι ωφέλιμος και οι συνθήκες διαβίωσης τους ικανοποιητικές. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους να βρουν τη ζωή που επιθυμούν, είτε γυρνώντας στην πατρίδα τους, είτε να ζώντας στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα και να ενσωματωθούν. 

Στη δομή του Ελαιώνα διαμένουν σχεδόν 1.500 άνθρωποι, εκ των οποίων 500 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 30 ασυνόδευτων ανηλίκων 14 με 17 χρονών. Όλα τα παιδιά που είναι στην κατάλληλη ηλικία πηγαίνουν στο σχολείο, δηλαδή 250 παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)