to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 17.03.2016

Πολιτική

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με Παλαιστίνια βουλευτή της Κνεσέτ

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η σημασία της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελληνική Βουλή, ως το πρώτο βήμα για την πλήρη αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ελληνική πολιτεία, ενώ επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του Κόμματος στο στόχο της τελικής δικαίωσης του παλαιστινιακού λαού και συμφωνήθηκε η διοργάνωση αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη την επόμενη περίοδο, για διμερείς και πολυμερείς επαφές με τις τοπικές αριστερές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ της Παλαιστίνιας Βουλεύτριας του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσέτ), Haneen Zoabi, η οποία είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Ενιαίας Λίστας».

H «Ενιαία Λίστα» είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στο Ισραήλ. Πρόκειται για μια πολιτική συμμαχία τεσσάρων αριστερών και προοδευτικών κομμάτων του Ισραήλ που εκπροσωπούν και τους παλαιστινιακής καταγωγής πολίτες του Ισραήλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Haneen Zoabi τιμωρήθηκε πρόσφατα, από την Κνεσέτ, με τέσσερις μήνες αναστολή καθηκόντων λόγω της δράσης της.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική, την Ευρωπαϊκή Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, και ο Αντώνης Μαρκόπουλος, συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση περιέλαβε τα τρέχοντα ζητήματα του συριακού εμφυλίου και των αποτελεσμάτων που γεννάει, όπως το προσφυγικό ζήτημα, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Οι δυο αντιπροσωπείες αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό Ζήτημα, ως –ιστορικά– το κύριο πρόβλημα της περιοχής που χρήζει λύσης, ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι και η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή.

Η Παλαιστίνια βουλεύτρια αναφέρθηκε εκτενώς στις ρατσιστικές διακρίσεις και τον περιορισμό δικαιωμάτων που υφίσταται ο παλαιστινιακός πληθυσμός που ζει εντός της επικράτειας του Ισραήλ, καθώς σειρά πρόσφατων νομοθετικών παρεμβάσεων της ισραηλινής κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς οιονεί απαρτχάιντ για τον μη εβραϊκό πληθυσμό.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η σημασία της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελληνική Βουλή, ως το πρώτο βήμα για την πλήρη αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ελληνική πολιτεία, ενώ επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του Κόμματος στο στόχο της τελικής δικαίωσης του παλαιστινιακού λαού.

Συμφωνήθηκε τέλος η διοργάνωση αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη την επόμενη περίοδο, για διμερείς και πολυμερείς επαφές με τις τοπικές αριστερές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)