to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 11.10.2017

Πολιτική

Αντιπρόεδρος ανεξάρτητης αρχής σε ρόλο κομματικού συμβούλου

Θεσμικό ατόπημα από τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Συμμετείχε σε συνάντηση τομεάρχη της ΝΔ με ενώσεις ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.


Προβληματισμούς  περι δεοντολογίας και «ασυμβίβαστου» τροφοδοτεί η  συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ  με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247, στη συνάντηση η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους  εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η  Αξιωματική Αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της  στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ραδιοτηλεοπτικές πηγές που επικαλείται το news247, ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος της  ΕΕΤΤ, της ανεξάρτητης αρχής με εποπτικές αρμοδιότητες στο ευρύ φάσμα των τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών, Νίκος Παπαουλάκης  κάθισε δίπλα στην βουλευτή της ΝΔ σαν να επρόκειτο για σύμβουλο της, αναφέρουν  ραδιοτηλεοπτικές πηγές.

Σημειώνεται ότι πάγια τακτική είναι οι εκπρόσωποι καναλιών, ραδιοφώνων, ή παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να επισκέπτονται είτε το ΕΣΡ είτε την ΕΕΤΤ για θέματα που τους αφορούν και όχι το αντίστροφο.  Πόσω μάλλον όταν ενεργό στέλεχος Ανεξάρτητης Αρχής συμμετέχει σε κομματική συνάντηση όπως η προχθεσινή. «Προσέδωσε άλλη διάσταση στην κατά τα λοιπά άμεμπτη συνάντηση», σημείωσαν μετριοπαθείς πολιτικές φωνές.

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» επεσήμανε πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» τόνιζαν κύκλοι της ΕΕΤΤ.
 
Μάλιστα ερμήνευαν τη συμμετοχή του στελέχους της Αρχής στην επίμαχη συνάντηση ως κίνηση για την «επόμενης μέρας», δεδομένου ότι η θητεία του στην Ανεξάρτητη Αρχή λήγει τον Δεκέμβριο.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)