to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Σαμαράς

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε να απαντήσει ο Α. Σαμαράς στο αδιέξοδο που επιβάλλει με την πολιτική του.


Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε να απαντήσει ο Α. Σαμαράς στο αδιέξοδο που επιβάλλει με την πολιτική του. Κινούμενος με ένα… οίστρο ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για… «επανάσταση». «Να φύγουμε πέρα από την επανάσταση, να πετύχουμε αληθινή ανάσταση», είπε! Επισημαίνεται ότι ο Α. Σαμαράς στήριξε απόλυτα και εμφατικά τον Γ. Στουρνάρα σε μία αποστροφή του η οποία δεν χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

Ο Α. Σαμαράς αποκάλεσε πολλές φορές τον Αλ. Τσίπρα «λαϊκιστή» και ισχυρίσθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ιδεοληψίες», είναι «ασυνάρτητος» και έχει «χρεοκοπημένες» ιδέες. «Ιστορικό ορόσημο της χρεοκοπίας του λαϊκισμού σας θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού» είπε και πρόσθεσε: «είστε προβλέψιμοι γιατί δεν έχετε πολιτική. Έχετε ιδεοληψίες. Δεν παράγετε πολιτική, παράγετε φανατισμό».

Αναφέρθηκε ακόμη ο Πρωθυπουργός στο κατοχικό δάνειο προς την Γερμανία, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευθηε ότι θα το εγγράψει στον προϋπολογισμό, και ισχυρίσθηκε ότι το «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, το Die Linke, «δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για κατοχικό δάνειο και κούρεμα του χρέους». Απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα σχολίασε: «κοροϊδεύετε μόνο τους άλλους ή τα πιστεύετε και σεις αυτά; Αν τα πιστεύετε είναι χειρότερο από ψέματα, είναι πολιτικές παραισθήσεις».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν σας ενοχλούσε που μας είχαν τελειωμένους, σας ενόχλησε που γυρίσαμε το καράβι και αλλάξαμε πορεία. Η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να χρησιμοποιήσει όλες τις ενδείξεις ότι αλλάζουμε πορεία στο εξωτερικό. Όταν όλοι αναγνωρίζουν τις επιτυχίες, γιατί γκρινιάζετε; Γιατί ειρωνεύεστε το success story;». «Αυτό είναι κακοπιστία, τύφλωση από ιδεοληψία», παρατήρησε και σημείωσε ότι «μπερδεύετε τις ιδεοληψίες με την πολιτική πραγματικότητα».

Όμως ο Α. Σαμαράς έδωσε διευκρινήσεις σε σειρά από θέματα που είναι σε εκκρεμότητα επιχειρώντας να κατευνάσει αντιδράσεις. Η μέθοδος απάντηση ήταν η συνηθισμένη: επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για «ψέματα που συχνά μετατρέπονται σε ιστορίες τρόμου».

Για τα ακίνητα είπε ότι «η συνολική φορολόγηση δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη φετινή». Ισχυρίσθηκε ότι το 75% των φορολογουμένων θα πληρώσει λιγότερα και θα υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενώ θα είναι από τους πιο χαμηλούς φόρους διεθνώς.

Για τους πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι «σύντομα θα αποδειχθεί και αυτό το ψέμα», καθώς οι κατοικίες των αδυνάμων και των μεσαίων «ασφαλώς θα προστατευθούν».

Για την ασφάλεια των καταθέσεων, στην οποία είχε αναφερθεί ο Αλ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε: «έχει δίκιο ο Ε. Βενιζέλος. Είναι έγκλημα όχι που το είπατε, και να το είχατε υπονοήσει. Το τραπεζικό σύστημα είναι το πιο διασφαλισμένο. Γι' αυτό το ανακεφαλαιοποιήσαμε, όχι για τους τραπεζίτες. Η ρευστότητα, είναι αλήθεια, κάπως άργησε, και δεν οφείλετε σε μας, αλλά τώρα θα αρχίσει».

Για την συνεχιζόμενη απεργία στην παιδεία ο Α. Σαμαράς σχολίασε πως «είναι απίστευτο ότι κάποιοι δεν θέλουν να πάει η Ελλάδα καλύτερα. Ασχολούμαστε μήνες αν θα μπουν σε διαθεσιμότητα κάποιοι εκατοντάδες υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους είναι συνεπώνυμοι». «Δεν θα σας περάσει, αυτά θα τα αλλάξουμε και, πιστέψτε μας, θα τα αλλάξουμε όλα», τόνισε.

Εκτιμώντας τι θα συμβεί το 2014 ο πρωθυπουργός είπε ότι

-θα κριθεί η βιωσιμότητα του χρέους τον Απρίλιο.

-θα δοθεί η πρώτη επιστροφή από το πρωτογενές πλεόνασμα στην κοινωνία. «Πόσα θα είναι θα το δούμε τον Απρίλη. Αν δοθούν 200 εκατ. σε συνταξιούχους και 100 στους ένστολους, φτάνουν τα 300 και εκτιμούμε ότι θα περισσέψουν και άλλα. Θα είναι οι πρώτοι συμπολίτες που θα πάρουν και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Γι' αυτό δεν θέλετε να ακούσετε για πλεόνασμα», είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει την κοινωνία σε απόγνωση».

Ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχουν «δύο προβλήματα που με τυρρανάνε η ανεργία και οι κοινωνική αδικία»

-η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές

Ο Α. Σαμαράς είπε ότι το 2013 έγιναν 5 ανατροπές

1) το πλεόνασμα. «Είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Όλος ο κόσμος πλην ΣΥΡΙΖΑ – και αναρωτιέμαι γιατί – το δέχεται. Είναι σημαντικό βήμα για να έχουμε εθνική ανεξαρτησία», σημείωσε.

2) η εξάλειψη στο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο. «Πέρα από το νοικοκύρεμα διορθώνουμε και θεμελιώσεις μακροχρόνιες ανισορροπίες στην οικονομία. Κερδίζουμε και τη μάχη της ανταγωνιστικότητας. Μαζί με τα έσοδα από τον τουρισμό έχουμε πλεόνασμα και στο ισοζύγιο των πληρωμών», επεσήμανε.

3) η πραγματοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού. Ανέφερε ότι πήγαμε καλύτερα στις δαπάνες, έσοδα, ύφεση, πάταξη φοροδιαφυγής, είχαμε υπέρβαση στην ανεργία η οποία σταθεροποιήθηκε στο 27% και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τον επόμενο χρόνο θα αποκλιμακώνεται.

4) η πραγματοποίηση και η υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού, η οποία «βελτιώνει την αξιοπιστία και την διαπραγματευτική θέση» της χώρας.

5) η ανάκαμψη. «Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης που θα γίνει με εξυγίανση και δημοσιονομικά πλεονάσματα», είπε και πρόσθεσε «αυτά είναι επιτεύγματα συλλογικά και κυρίως του οικονομικού επιτελείου, να συνεννοούμαστε». Είναι φανερό ότι Α. Σαμαράς και Γ. Στουρνάρας συνδέουν την πολιτική τους πορεία…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)