to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 17.04.2018

Κοινωνία

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων: Δικάσιμος στις 25/4 - Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Αποχώρησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων


(φωτογραφία: 902.gr)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αντιπολεμικά συλλαλητήρια το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

Στις 25 Απριλίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, γύρω από το άγαλμα Τρούμαν, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας μελών του ΠΑΜΕ και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ.

Σε βάρος των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Αμέσως μετά τα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης έξω απ' το κτήριο 7 της Ευελπίδων αποχώρησαν με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του πολέμου στη Συρία.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις κατασταλτικές πρακτικές των ΜΑΤ σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τόσκας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ΕΔΕ για τα επεισόδια στο άγαλμα Τρούμαν

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώωθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων δεκάδες φίλοι και σύντροφοι των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά του πολέμου στη Συρία

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» έφθασαν οι συλληφθέντες στο χώρο των δικαστηρίων. 

Από τη μαζική συγκέντρωση στην Ευελπίδων
 

Τα χτεσινά γεγονότα

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση δύο συλληφθέντων.  Την απελευθέρωή τους ζήτησε με παρέμβασή, νωρίτερα, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.  

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία και πέταξαν αυγά προς τις κλούβες της αστυνομίας, που την περιφρουρούν. Εξάλλου, τρεις διαδηλωτές διεκομίσθησαν στο νοσοκομειο, καθώς, σύμφωνα με το 902.gr, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν. Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. 

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Συρία.

Φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφορμή την επέμβαση στη Συρία, ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δωθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές».

Σε ανακοίνωση του Κόμματος σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι' αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα - απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

«Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)