to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 21.11.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αντιπερισπασμό με «ψεύτες», «ψέματα» και σόου στα κανάλια κάνει η ΝΔ (βίντεο)

Τα προσχήματα βγήκαν να σώσουν στα κανάλια οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Κυρανάκη, καθώς δεν φαίνεται ότι άρεσε σε όλους στη ΝΔ το γεγονός ότι σύρθηκαν χθες στην ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος, σε αντίθεση με πέρσι που… περήφανα δεν είχαν ψηφίσει την τότε ενίσχυση στους συνταξιούχους.


Προκειμένου να αιτιολογήσει με κάποιο τρόπο την αλλαγή στάσης της ΝΔ,  ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 προτίμησε την ωμή παραδοχή ότι το κόμμα του σύρεται και φέρεται από τους δανειστές Ευρωπαίους και δεν είδε «καμία αλλαγή στάσης» στη ΝΔ. «Πέρσι καταψηφίσαμε το μέρισμα όταν διαπιστώσαμε ότι η απόφαση είχε έρθει σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους με συνέπεια την καθυστέρηση της αξιολόγησης και αυτό θα μας οδηγούσε στο να χάσουμε λεφτά. Φέτος το υπερψηφίζουμε γιατί είναι σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αύξηση της φορολογίας, όχι για όλους, αλλά… για τις επιχειρήσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει τους φόρους πολύ πιο κάτω», υποστήριξε χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες «που θα βρει τα λεφτά». Προφανώς όπως έπραξαν και σήμερα αποσιωπούν ότι θα τα βρουν από την Παιδεία και την Υγεία που τα θεωρούν προνόμιο των λίγων. Από τα σχολεία και τα νοσοκομεία δηλαδή που επέβαλλαν περικοπές, απολύσεις και λουκέτα.  
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης απάντησε για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας «μνημείο θράσους να υποστηρίζει η ΝΔ ότι μείωσε τους φόρους όταν είχε επιβάλει 65 δις μέτρα από τα οποία 30 δις ήταν φόροι» και πρόσθεσε  απευθυνόμενος στον κ. Κυρανάκη που διαρκώς τον διέκοπτε: «Σας δίνει διανυκτερεύσεις, ο Κ. Μητσοτάκης, στο σπίτι στο Παρίσι αν πείτε 5 φορές τον Τσίπρα, ψεύτη;».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης μετά από αυτό επέλεξε να αντιπαρατεθεί πολιτικά ασελγώντας στη μνήμη των νεκρών της Μάνδρας και μίλησε για «ανθρώπους που πέθαναν από τη κυβέρνηση» επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από τα «ντροπή», τα «θα έπρεπε να ντρέπεστε» και τα περί «πραγματικών ενόχων» της τραγωδίας στην Μάνδρα, προς άγραν τηλεοπτικών ψήφων.
 
Δύσκολο να διακρίνει η ΝΔ τα όρια της ηθικής σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση πήγαινοντας από τα «ντρέπεστε» και τα «λέτε ψέμματα» στην προσφιλή της τακτική να στοχοποιεί προσωπικά ανθρώπους για να θολώνει τα νερά αποφεύγοντας την ουσία των πολιτικών ζητημάτων. 
 
Δυσκολεύεται, φαίνεται, να διακρίνει τα όρια της ηθικής όταν αφορά τα οικονομικά συμφέροντα των «αρίστων»,  είτε αυτά αφορούν Paradise Papers, είτε αυθαίρετα και άναρχη δόμηση ανά την Ελλάδα.
 
Κατ. Μπρέγιαννη
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)