to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:29 | 14.09.2022

Πολιτισμός

To «αντίο» των Manowar στον Κώστα Καζάκο

«Ήταν τιμή μας και προνόμιο η γνωριμία μας» γράφει το διάσημο συγκρότημα - Είχαν συνεργαστεί με τον Κώστα Καζάκο στην ηχογράφηση του νέου κομματιού τους, του «The Revenge of Odysseus», που ήταν εμπνευσμένο από την Οδύσσεια.


«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για την απώλεια του θρυλικού Κώστα Καζάκου. Μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και τον κόσμο ολόκληρο», γράφουν οι Manowar στο μήνυμά τους, που συνοδεύεται από φωτογραφία τους με τον εκλιπόντα, προσθέτοντας: «Ήταν τιμή μας και προνόμιο που τον γνωρίσαμε. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του».

Η συνεργασία τους

Όπως υπενθυμίζει το enikos.gr, ο Κώστας Καζάκος είχε συμμετάσχει στην ηχογράφηση του νέο κομματιού των Manowar, του «The Revenge of Odysseus», εμπνευσμένο από την Οδύσσεια, το οποίο παρουσίασαν στη συναυλία που έδωσαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022, στην πλατεία Νερού.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καζάκος μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο υποδύθηκαν τον Οδυσσέα και τον Τηλέμαχο αντίστοιχα, αφηγούμενοι μία διασκευασμένη ιστορία η οποία ακολουθεί την προσωπική ματιά του Τηλέμαχου πάνω στην Οδύσσεια. Μάλιστα, τη μετάφραση από τα αγγλικά στα αρχαία ελληνικά έκανε ο Σάκης Τόλης των «Rotting Christ», ο οποίος είχε μεγάλη συνεισφορά και στις ηχογραφήσεις της πρόζας.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το συγκρότημα με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού, ο επικεφαλής του, Joey DeMaio, αναφέρθηκε στην «εξαιρετική δουλειά» που έκαναν οι δύο Έλληνες ηθοποιοί και ανανέωσε το ραντεβού με το ελληνικό κοινό στη συναυλία του καλοκαιριού, «που θα είναι μία διαφορετική εμπειρία». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το κείμενο με ανατρίχιασε. Και όχι μόνο εμένα. Οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ. Πιστεύω ότι και οι Ελληνες fans θα το απολαύσουν όσο και εμείς. Υπόσχομαι μία συναυλία που θα είναι μία διαφορετική εμπειρία. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε χρόνια».

Παρών ήταν και ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο έπεισε τον πατέρα του να συμμετάσχει στην ηχογράφηση: «Τον ρώτησα αν θυμάται το συγκρότημα που είχα αφίσα πάνω δεξιά στο δωμάτιό μου. Μου είπε πως όχι, αλλά όταν του εξήγησα περί τίνος πρόκειται, δέχτηκε με χαρά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)