to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:21 | 02.08.2017

Αθλητισμός

"Αντίο" στο Champions League για τη ΑΕΚ, ήττα με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία, συνεχίζει στο Europa League

Το έργο της ΑΕΚ ήταν από την αρχή δύσκολο, αλλά φάνηκε στην πράξη ότι ήταν ανυπέρβλητο. Η «Ένωση» έχασε στον επαναληπτικό του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Νάτχο στο 74’. Πλεον η ΑΕΚ θα μπει στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League και ευελπιστεί να προκριθεί στους ομίλους.


Το όνειρο της πρόκρισης στα play off του Champions League «έσβησε» απόψε για την ΑΕΚ στη Μόσχα, μετά και τη νέα ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 0-1.

Η ελληνική ομάδα θα μπει το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα των play off του Europa League με στόχο να προκριθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA. Το 0-2 στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους «κιτρονόμαυρους», που είχαν ένα εξαιρετικό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, ενώ δεν τους δόθηκε κι ένα πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Ακινφέεφ.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και σήμερα, η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε» μετά από στημένη φάση (κόρνερ) στο 70΄ και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Νάτσο, από κεφαλιά-πάσα, νίκησε τον Ανέστη και διαμόιρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία με δύο νίκες επί της Ένωσης προκρίθηκε στα play off του Champions League.

Το ημίχρονο στη Μόσχα τελείωσε χωρίς τέρματα, παρά τις τρεις κλασικές ευκαιρίες των Ρώσων για να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ΑΕΚ δεν είχε καλή οργάνωση στο παιχνίδι της μετά το πρώτο 15λεπτο, οι παίκτες της ήταν νευρικοί κι έκαναν αρκετά λάθη, ενώ επιθετικά δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου.

Στο δίλεπτο 14΄-15΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Βιτίνιο, την πρώτη φορά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ τη δεύτερη ο Ανέστης βγήκε έγκαιρα και μάζεψε τη μπάλα. Η τρίτη κλασική ευκαιρία της ΤΣΣΚΑ ήρθε στο 26΄ με τον Γκολοβίν να πλασάρει άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της το κακό πρώτο 45λεπτο, μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 63΄ έχασε τεράστια ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Γιόχανσον που απόκρουσε δύσκολα ο Ακινφέεφ και στο «ριμπάουντ» της μπάλας ο Κλωναρίδης αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μάνταλος «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Ακινφέεφ, ο οποίος τον βρήκε με το χέρι στο κεφάλι, αλλά ο διαιτητής ήταν μακριά από την φάση και δεν είδε την παράβαση (πέναλτι).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και naftemporiki)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)