to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αντιμητσοτακικό μέτωπο

Αυτό που δεν θέλει να γίνει ο Μητσοτάκης θα γίνει. Κι αυτό που θέλει δεν θα γίνει. Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εθνικές εκλογές; Να επαναληφθούν οι εκλογές του 2019. Δηλαδή να καταψηφιστεί η κυβέρνηση του 2015-2019, να υπάρξει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, να υπόσχεται ανέτως η Ν.Δ. και κανείς να μην της ζητά λογαριασμό. Αυτό δεν θα γίνει στις εκλογές, όποτε κι αν τις κάνει.


Τι δεν θέλει να γίνει στις εκλογές ο πρωθυπουργός; Να κριθεί ο ίδιος ως πρωθυπουργός. Και η κυβέρνησή του ως κυβέρνηση. Δεν θέλει να δώσει λογαριασμό. Αλλά θα δώσει λογαριασμό. Για πράξεις και παραλείψεις, που λένε και οι νομικοί - τους τελευταίους θα τους χρειαστεί όταν έρθει η ώρα της Προκαταρκτικής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή: αυτό που όλους μάς ενώνει είναι η ανάγκη της χώρας να απαλλαγεί από το καθεστώς Μητσοτάκη. Το προσκλητήριο αφορά όλους, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων: Δημοκρατία απέναντι σε οικογενειοκρατία, απολυταρχία, παρακράτος. Από τον αριστερό φοιτητή που τον δέρνουν τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιό του, τον προοδευτικό πολίτη που επιδιώκει την κοινωνική αλλαγή (η αποκατάσταση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη μεσαία τάξη ήταν από τους στόχους της ΔΕΘ), από τον κεντρώο που δεν συγχωρεί στον Μητσοτάκη την παραβίαση των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού, από τον δεξιό που δεν θέλει να ταυτιστεί η παράταξή του με τις υποκλοπές και δεν αντέχει την αφαίμαξη που του κάνει ο Μητσοτάκη μέσα από την ακρίβεια σε προϊόντα και λογαριασμούς.

Αυτό που συνέβη τις τελευταίες δέκα μέρες στη Θεσσαλονίκη είναι ότι απομακρύνονται οι δεύτερες κάλπες. Ο Μητσοτάκης είπε ότι φοβάται πως θα συγκυβερνήσουν από τις πρώτες κάλπες Τσίπρας με Ανδρουλάκη (και Βαρουφάκη αν χρειάζεται) γιατί φοβάται πως εκείνος θα βγει δεύτερος από την κάλπη της απλής αναλογικής. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους δικούς του ψηφοφόρους ότι θα πάνε να ψηφίσουν, καθώς ο ίδιος φρόντισε να τους δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι οι πρώτες κάλπες περίπου δεν μετράνε και θα γίνουν και δεύτερες εκλογές.

Ο Τσίπρας ανέβασε τον πήχη για τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι θα είναι πρώτος στις εκλογές. Ο δε Ανδρουλάκης άρχισε για πρώτη φορά να μισολέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα - άρα συνεργασία του πρώτου με τον τρίτο. Αυτή είναι η μία πλευρά του λόφου. Στην άλλη είναι ο Μητσοτάκης με τον «δεν αποκλείω κανένα» (Βελόπουλο) Βορίδη - τέτοια αγάπη που έχει η Ν.Δ. γι’ αυτόν, σκόρδα θα πουλά σε λίγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)