to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 20.04.2016

Πολιτική

Αντικρούει ο Δημ. Βίτσας τις καταγγελίες Θεοδωράκη για τα προσφυγικά κέντρα σε Χίο και Λιτόχωρο

Διαξιφισμούς αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για οικονομικές ατασθαλίες στη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων για τους πρόσφθυγες στη Χίο (ΒΙΑΛ) και το Λιτόχωρο.


«Πάντα εντυπωσιάζομαι από την μικροπρέπεια» είπε ο κ. κ. Βίτσας, απαντώντας μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη, και επισήμανε: «Κάνουμε προσπάθεια για καταφύγιο, σίτιση και υγιεινή για τους μετανάστες και προσπαθούμε να εκκενώσουμε τον Πειραιά».

Σχετικά με τις καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις στη τροφοδοσία είπε ότι δεν ισχύουν, αν και υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν. «Το ξέρετε. Να έρθουν όλοι να ελέγξουν και στο γραφείο μου... Για Χίο μην μιλάτε, σας δόθηκε ολόκληρος φάκελος, πώς δαπανώνται τα λίγα λεφτά που έχουμε», είπε, ενώ για το κάμπινγκ στο Λιτόχωρο ανέφερε ότι στην συνολική τιμή περιλαμβάνονται και οι παροχές σε ρεύμα κι άλλες δυνατότητες, συνολικά 9,5 ευρώ

Ανταπαντώντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στις καταγγελίες του, σημειώνοντας: «Αποδεικνύουμε ότι το Δημόσιο σπαταλάει λεφτά σε ημέτερους. Μπορεί να τα θεωρείτε πενταροδεκάρες.. Για μας δεν είναι επιπόλαια λογιστικά νούμερα. Κάνετε σύμβαση της μιας εβδομάδας και μια συμφωνία για 9,5 τη βραδιά, ενώ ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι 4,5. Στη Χίο, το λένε όλοι ότι είναι σκάνδαλο, όλα τα προσέφερε ο Δήμος, ο Στρατός, κι εσείς τα δώσατε με μεγάλη έκπτωση 884 χιλιάρικα... (ήταν 1,5 εκατ.). Και δόθηκαν κι άλλα 423 στην ίδια εταιρεία, κι αντί να απαντήσετε μου μιλάτε με ιδεοληπτικές τάσεις. Ο κόσμος βλέπει σπατάλη»

«Σας ζήτησα να διαβάστε τον τιμοκατάλογο, θα φανεί ότι λέτε ψέματα. Μιλάτε χωρίς να ξέρετε. Έχετε άγνοια κι είναι φανερό ότι δεν ξέρετε. Ο κόσμος σας ακούει και γελάει», ανταπάντησε ο Δημήτρης Βίτσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)