to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 08.09.2021

Οικονομία

«Αντιγραφή παλαιότερων παρεμβάσεων»: Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις βλέπει η ΓΣΕΒΕΕ στα μέτρα για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια

Η επεξεργασία μέτρων οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας αποτέλεσε το αντικείμενο συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη σήμερα στην πυρόπληκτη Λίμνη Ευβοίας και στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.


Ο Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αντιγραφή παλαιότερων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. "Αυτό που δεν μπορούμε να αντιγράψουμε είναι η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που ακόμη τις βιώνουν οι επιχειρήσεις της περιοχής που είχαν πληγεί από τις περσινές πλημμύρες" είπε.

Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και επανέλαβε την πρόταση για την εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου με έμφαση:

- στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, με επιδότηση θέσεων εργασίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του,

- στην ανασυγκρότηση της επιχειρηματικής ζωής με ανάπτυξη συνεργασιών-συστάδων επιχειρήσεων (clusters)

- στις δημόσιες επενδύσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας με εστίαση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, μαρίνες, υδατοδρόμια).

Με αφορμή μάλιστα την παρουσία του επικεφαλής της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας κ. Σταύρου Μπένου δήλωσε τη διαθεσιμότητα των επιστημονικών φορέων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ και ΚΕΚ) προκειμένου να συνδράμουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο ή όπου αλλού χρειαστεί στην όλη προσπάθεια.

tags: ΓΣΕΒΕΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)