to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 19.07.2013

Πολιτική

Το αντιφασιστικό ψήφισμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας

Καλεί στην Αντιφασιστική Πορεία του Σαββάτου 20/7


4η Αυγούστου 2013. 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση του στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει, στη πόλη της Καλαμάτας, ένα πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ – μια γιορτή ενάντια στη δημοκρατία.

Επικαλούμενη το κοινοβουλευτικό της προσωπείο, διοργανώνει μια ναζιστική φιέστα σε μια πόλη με έντονη πολιτική και πολιτιστική ιστορία, προσπαθώντας να διαχύσει το δηλητήριο της μισανθρωπίας και του φασισμού, καλλιεργώντας το μίσος ενάντια σε κάθε τι το διαφορετικό, κάθε διαφωνούντα, κάθε αντιφασίστα, κάθε εργαζόμενο, κάθε μετανάστη, κάθε ομοφυλόφιλο.

Ο ρόλος και ο στόχος του συγκεκριμένου μορφώματος είναι πολύ συγκεκριμένος και με ξεκάθαρες κατευθύνσεις. Οι οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι αγαστές σχέσεις με τμήματα της Αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, η υπερψήφιση των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων, η στήριξη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η στήριξη του κεφαλαίου και των εφοπλιστών (ξεπούλημα ΑΤΕ, φοροαπαλλαγές εφοπλιστών κτλ), αποδεικνύουν το πόσο συστημική δύναμη είναι. Ένα νέο-ναζιστικό μόρφωμα που βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του συστήματος που με ψευδεπίγραφες αντιμνημονιακές ρητορείες και πατώντας πάνω στα πολύ σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες του, να δημιουργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας αποπροσανατολίζοντας τους νέους και τα λαϊκά στρώματα ώστε να μην στραφούν ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς τους.

Ο Ελληνικός λαός όμως, γνωρίζει πολύ καλά και δεν ξεχνά την Ιστορία! Γνωρίζει πολύ καλά πως οι ναζί, που ανοίγουν σήμερα γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες» με εξευτελιστικά μεροκάματα των 14 και 18 ευρώ χωρίς δικαιώματα, που μοιράζουν τρόφιμα «μόνο για Έλληνες» και που διοργανώνουν αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», τότε, υπό το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, εξαπέλυσε μαζικό διωγμό, όχι μόνο κατά της Αριστεράς και του κινήματος, αλλά και κατά οποιουδήποτε ξέφευγε από τα πρότυπα της φασιστικοποιημένης κοινωνίας του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά πως οι εκπυρσοκροτήσεις και τα ναυάγια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα βασανιστήρια, οι δολοφονικές επιθέσεις και τα προγκρόμ, η Μανωλάδα και ο Άγιος Παντελεήμονας, οι εθνικιστές και οι βρικόλακες του ναζισμού, θα πρέπει να επιστρέψουν στο σκοτάδι του παρελθόντος, όπου και ανήκουν.

Τους τελευταίους δύο μήνες, από την ανακοίνωση του πανελληνίου φεστιβάλ μίσους μέχρι και σήμερα, έχουν δημοσιοποιηθεί εκατοντάδες ανακοινώσεις από συλλογικότητες, σωματεία, φορείς, οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, στέκια, συνελεύσεις γειτονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η κοινωνία της Καλαμάτας, αντιστεκόμενη στο φόβο και στη τρομοκρατία που καλλιεργούν, μέσα από τη μαζικότατη συμμετοχή της σε όλες τις δράσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα τη ματαίωση του ναζιστικού αυτού φεστιβάλ. Ο λαός της Καλαμάτας αντιστέκεται και αγωνίζεται γιατί αποτελεί προσβολή η πραγματοποίηση του φεστιβάλ σε χώρο που το Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί.Αντιστέκεται και αγωνίζεται γιατί τέτοιου είδους φεστιβάλ εκφράζουν ανεπίτρεπτη ιστορική και πολιτική αμνησία για τις εκατοντάδες καμμένες πόλεις και χωριά της Πατρίδας μας και τους εκτελεσμένους σε Δίστομο, Καλάβρυτα, Βιάνο, Κάνδανο, Κοκκινιά κ.α.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχουμε χρέος να ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα που οραματίζεται μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας. Μια κοινωνία που απέναντι στον ανταγωνισμό, στο κέρδος και στην εκμετάλλευση θα απαντά με αλληλεγγύη,δικαιοσύνη και δημοκρατία. Έχουμε χρέος να μην τους χαρίσουμε τίποτα και έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες για να τους ανατρέψουμε!

Το Σάββατο 20 Ιουλίου συμμετέχουμε καθολικά, με όλες μας τις δυνάμεις στη Πανελλαδική Αντιφασιστική Πορεία που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη πόλη της Καλαμάτας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)