to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 11.01.2018

Πολιτισμός

Αντιφασιστική συναυλία αλληλεγγύης στις 20 Ιανουαρίου στο Γκαγκάριν

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με την Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, οι παρακάτω καλλιτέχνες: Παντελή Αμπαζής, Κίτρινα Ποδήλατα, Υακίνθη Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιωάννα Φόρτη, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Πουλικάκος και Νίκος Σπυρόπουλος, MC YINKA, Jerome Kaluta, Duοyu, RadioSol, ΛΑΡΓΚΟ. Πλαισιώνουν ηθοποιοί όπως η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Παντελής Δεντάκης, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Νίκη Σερέτη


Μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού και υπέρ της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων επιθυμούν να στείλουν οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 20 Ιανουαρίου στον συναυλιακό χώρο Gagarin.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συμμετέχοντες λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της συναυλίας. Εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, ο Θανάσης Βασιλάς και ο Γιάννης Ματσούκας, τόνισαν ότι «η ορχήστρα μας πρέπει να βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και μάλιστα δεν είναι τυχαία εδώ καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν από τους πρώτους που είχαν υπογράψει την διακήρυξη για την ΚΕΕΡΦΑ το 2009. Αυτό μας τιμάει πάρα πολύ σαν ορχήστρα και στηρίζουμε πάντα τον Μίκη στις επιλογές του.»

Από την πλευρά της η μουσικοσυνθέτης και τραγουδίστρια, Ναταλία Ρασούλη, υπογράμμισε ότι «βασικότερο όλων είναι η ανθρωπιά. Είναι αδιανόητο άνθρωποι να πολεμούν και να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους για την διαφορετικότητά τους. Ακόμη η κ. Ρασούλη επισήμανε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο και να μπορέσουν να αποδώσουν δικαιοσύνη έχοντας μία βασική ανθρώπινη συμπεριφορά». Τέλος, η κ. Ρασούλη κάλεσε «σύσσωμη την καλλιτεχνική κοινότητα να βρίσκεται όχι απλά στην πρώτη γραμμή, αλλά ουσιαστικά μέσα από τον πολιτισμό να δώσει βασικές αρχές για ένα καλύτερο αύριο παραδίδοντας έναν κόσμο ελεύθερο κι ανθρώπινο». 

Ο μουσικός και τραγουδιστής Απόστολος Ρίζος με τη σειρά του τόνισε ότι «θα πρέπει να αποδοκιμάζουμε και να αντιδρούμε στη βία του φασισμού, του ρατσισμού που ζει ανάμεσά μας καθώς ο ίδιος ο φασισμός ξέρει να κρύβεται πολύ καλά και να δυναμώνει όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες είναι όταν εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το φόβο μας να υπάρχει κι όταν σιωπούμε».

«Την ενίσχυση της συναυλίας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας», κάλεσε και το μέλος του συγκροτήματος Radiosol, Domenico. «Η αλληλεγγύη είναι η βασική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας ως ανθρώπινο είδος», υπογράμμισε και ο Jerome Kaluta, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου επισημαίνοντας ότι «με αυτή τη συναυλία ξεκινάει μία διεθνή καμπάνια η οποία κορυφώνεται στις 17 Μαρτίου με τη διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού». Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με την Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, οι παρακάτω καλλιτέχνες: Παντελή Αμπαζής, Κίτρινα Ποδήλατα, Υακίνθη Λάγιου, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιωάννα Φόρτη, Απόστολος Ρίζος, Δημήτρης Πουλικάκος και Νίκος Σπυρόπουλος, MC YINKA, Jerome Kaluta, Duοyu, RadioSol, ΛΑΡΓΚΟ. Πλαισιώνουν ηθοποιοί όπως η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Παντελής Δεντάκης, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Νίκη Σερέτη. Η συναυλία ξεκινάει στις 8μ.μ και η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)