to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 19.04.2013

Κοινωνία

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μεσσήνη στις 20 Απρίλη

Κάλεσμα της Αντιφασιστικής Κίνησης


Η 21η Απριλίου αποτελεί τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος που επέβαλε μία άγρια φασιστική στρατιωτική δικτατορία που αλυσόδεσε τη χώρα και τη δημοκρατία. Η κατάργηση στοιχειωδών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις και εξορίες, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η ξεδιάντροπη προδοσία της Κύπρου καταγράφουν τη λεγόμενη «επταετία» ως ένα από τα μελανότερα σημεία της ιστορίας μας.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, ο φασισμός προσπαθεί και πάλι να εκμεταλλευτεί την πολιτική και κοινωνική αστάθεια, για να διαστρεβλώσει την ιστορία και να δώσει ανυπόστατες αλλά εύπεπτες απαντήσεις για τις ευθύνες και τις λύσεις του προβλήματος. Με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση πλέον, τη χρυσή αυγή, ο φασισμός τρίβει τα χέρια του παρακολουθώντας σιωπηλά τη συνεχή κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων και ελευθεριών, την έξαρση της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας, τη διάλυση ουσιαστικά της δημόσιας παιδείας και υγείας, την εξαθλίωση των εργαζομένων, την εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενώ ουσιαστικά αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος που είναι υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει υψώνοντας το δήθεν ανάστημά του στον εύκολο στόχο, τις αδύναμες ομάδες πληθυσμού.

Επειδή, λοιπόν, οι νεοφασιστικές εκδηλώσεις, ειδικά την παραμονή της μαύρης αυτής επετείου, αποτελούν ύβρη απέναντι στην ιστορία και τον δοκιμαζόμενο λαό, καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις συλλογικότητες και γενικότερα όσους συμπολίτες μας θεωρούν αναγκαία την αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη σε ανοιχτή αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 18.30 στην πλατεία της Μεσσήνης, με κεντρικό σύνθημα:

 

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

Αντιφασιστική Κίνηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)