to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 16.12.2014

Κοινωνία

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για το ΛεϊΛιμΛέϊ

Κάλεσμα της αντιφασιστικής συνέλευσης Γκύζη, 6 Δεκεμβρίου, 6μμ, μπροστά από την κολεκτίβα «ΛεΙλιμλέι», Βαλτινών 2 Γκύζη.


«Η ζωή θα ήταν καλύτερη χωρίς τους ναζί»

Τα φασιστοειδή, με τη φαιδρή ονομασία «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» ξαναχτύπησαν τελευταία στη γειτονιά μας. Στην ιστοσελίδα τους, έβαλαν στο στόχαστρο το πολυεθνικό εστιατόριο -κολλεκτίβα «Λεϊλιμλέι», με φωτογραφία μάλιστα ανθρώπων της. Μεταξύ διαφόρων χυδαιολογιών και κηρυγμάτων εθνικιστικού μίσους, διαφημίζουν επίσης εκεί και ένα προγενέστερο… ανδραγάθημά τους, το ότι πριν από δύο χρόνια είχαν βρωμίσει με τουρκοφαγικά συνθήματα τον εξωτερικό χώρο της κολλεκτίβας.

Τα προηγούμενα χτυπήματά τους περιλαμβάνουν γκαζάκια και βανδαλισμούς σε στέκια και γραφεία αριστερών οργανώσεων, στη Δάφνη, εδώ στου Γκύζη και αλλού, για να αποδειχτεί για μια ακόμα φορά το γνωστό: οι ξένοι είναι ένας μόνο , ο πιο εύκολος ίσως , στόχος ανάμεσα σε άλλους πολλούς: τους αριστερούς , τους διαφορετικούς, εν τέλει την ίδια τη δημοκρατία.

Πρόκειται ουσιαστικά για νεοναζί που λειτουργούν με όλα τα χαρακτηριστικά μιας παρακρατικής ομάδας -εξάλλου το επίσημο κράτος κάθε άλλο παρά έσπευσε να πράξει τα νόμιμα εναντίον μιας ιστοσελίδας που ουσιαστικά παρακινεί σε ρατσιστικό έγκλημα.

Καλούμε τον δημοκρατικό λαό της γειτονιάς μας να διατρανώσει τον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, και να βροντοφωνάξει το σύνθημα που ήταν γραμμένο πάνω στην μπλούζα ενός μέλους της κολλεκτίβας, και προκάλεσε το μένος της νεοναζιστικής ομάδας: «Η ζωή θα ήταν καλύτερη χωρίς τους ναζί».

Συγκεντρωνόμαστε τη Τρίτη , 16 Δεκεμβρίου, 6μμ, μπροστά από την κολεκτίβα «ΛεΙλιμλέι», Βαλτινών 2 Γκύζη.

Αντιφασιστική συνέλευση Γκύζη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)