to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 02.10.2012

Πολιτική

Αντιφασιστική πορεία στην Πάτρα

Πορεία πραγματοποιούν στην Πάτρα αντιφασίστες με αφορμή τις συλλήψεις μεταναστών.


Η πορεία γίνεται ενάντια στη φασιστική επιχείρηση "Ξένιος Δίας" και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες".

Το κάλεσμα αναφέρει συγκεκριμένα: 

"Τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Οκτώβρη ξεκίνησε και στην πόλη της Πάτρας η κατασταλτική επιχείρηση που διεξάγεται εδώ και σχεδόν 2 μήνες στην Αθήνα. Ήδη από το προηγούμενο βραδύ ήταν εμφανές στην πόλη πως κάτι τέτοιο προετοιμαζόταν. Αυτό το αποδείκνυαν η εμφάνιση του γενικού επιθεωρητή νοτίου Ελλάδας της αστυνομίας καθώς και έντονη παρουσία διμοιριών ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Το ίδιο απόγευμα κατέφθασε στην πόλη και ο ίδιος ο αρχηγός προ.πο για να θαυμάσει "ιδίοις όμασι" τις διεστραμμένες ενέργειες των υποτακτικών του. Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές (Πειραϊκή-Πατραϊκή, Κανελλοπούλου, Ταμπάχανα, Άνω πόλη κ.α.) με συνολικό απολογισμό σύμφωνα με τα στοιχεία των μπάτσων 325 προσαγωγές και 202 συλλήψεις μεταναστών.

Από νωρίς το πρωί επίσης, αναρχικοί και αναρχικές βρίσκονταν στο Παράρτημα και πραγματοποιούσαν συγκέντρωση αντιπληροφόρησης, ενάντια στα αστυνομικά πογκρόμ και στην κρατική καταστολή δημιουργώντας παράλληλα και μια ζωντανή εστία αντίστασης στο κέντρο της πόλης. Παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων πραγματοποιήθηκε και στη λαϊκή αγορά της πλατείας Βουδ από συντρόφους. Το απόγευμα, ύστερα από μαζική συνέλευση στο Παράρτημα πραγματοποιήθηκαν δυο συντονισμένες και ταυτόχρονες κινήσεις.

Από τη μία, περίπου 25 μηχανές και 7-8 αυτοκίνητα έκαναν πορεία από το κέντρο σε γειτονιές της πόλης σπάζοντας στην πράξη το κλίμα φόβου που επιχειρούσε να επιβάλλει ο στρατός κατοχής της αστυνομίας φτάνοντας ως τα Ζαρουχλέικα και περνώντας από πολλές περιοχές όπου ζουν μετανάστες. Από την άλλη, περίπου 50 σύντροφοι -ισσες πήγαν με τα πόδια ως την πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου έκαναν συγκέντρωση με μικροφωνική για περισσότερες από 2 ώρες ενώ στο μεσοδιάστημα στο σημείο κατέληξε και η μηχανοκίνητη πορεία. Στη συνέχεια πεζή και μηχανοκίνητη αντιφασιστική περίπολος κινήθηκε στο κέντρο της πόλης αποκλείοντας έτσι το όποιο ενδεχόμενο να εμφανιστούν δημόσια τα νεοναζισιτικά κατακάθια της χρυσής αυγής όπου για μια ακόμα φορά περιορίστηκαν στα γραφεία τους με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Παράρτημα ενάντια στη φασιστική επιχείρηση "Ξένιος Δίας" και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Η επιχείρηση επιβολής του ολοκληρωτισμού θα ανακοπεί στο δρόμο!

Καμιά ανοχή στις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)