to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:31 | 05.12.2015

Κοινωνία

Αντιφασιστική πορεία στις 12.00 στο Μαρούσι

Σήμερα, 5 Δεκέμβρη στις 12.00, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου


Το κάλεσμα:

     Στις 9/11 στο Μαρούσι πραγματοποιείται βομβιστική επίθεση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου. Η ενέργεια αυτή προκαλεί μικρές ζημιές στην κατάληψη και φθορές στα σπίτια και τα καταστήματα στην γύρω περιοχή με σπασμένα τζάμια λόγω της μεγάλης έκρηξης, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν έντονα τις πρακτικές του παρακράτους και των φασιστών, τόσο εξαιτίας της μεθόδου της επίθεσης, όσο και από τον κοινωνικό χώρο στον οποίο συνέβη αυτή, ο οποίος έχει έντονη αντιφασιστική δράση και παρέμβαση στο Μαρούσι και αποτελεί ένα κέντρο κοινωνικών αγώνων για την περιοχή.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η επίθεση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κατάληψη και να στρέψει τους κατοίκους της περιοχής ενάντια σε αυτήν, επενδύοντας στον φόβο. Για εμάς αυτός ο φόβος έχει συγκεκριμένη προέλευση και είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι που λειτουργούν ως ορμητήρια φασιστικών επιθέσεων, που οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ απέναντι σε αυτούς που είναι διαφορετικοί/ες και είναι εκείνα που καλλιεργούν το κλίμα φόβου στις γειτονιές μας.

      Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η επίθεση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, ήδη έχουν σημειωθεί επιδείξεις μίσους από τη Χρυσή Αυγή σε περιοχές των Βορείων Προαστίων, όπως στη Μεταμόρφωση όπου τα τάγματα εφόδου πραγματοποίησαν μοίρασμα του υλικού τους στην λαϊκή αγορά, τρομοκρατώντας παράλληλα αυτούς/ες που δεν τους άρεσαν, όπως στο Ηράκλειο όπου κανονίστηκε κεντρική ομιλία του Φύρερ Μιχαλολιάκου. Η τρομοκρατική επίθεση στο Μαρούσι είναι το αποκορύφωμα της συνέχειας των συχνών αυτών επιθέσεων και πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της αντιφασιστικής κοινότητας, υπενθυμίζοντας μας ότι ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι ξανά, επωφελούμενος και από την πολιτική χρεοκοπία της αντιμνημονιακής πολιτικής που εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Αυτή η κινητικότητα έρχεται να συνδυαστεί με την ολοένα και προκλητικότερη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια δίκη που εξαιτίας του χώρου που διεξάγεται λειτουργεί απαγορευτικά για την προσέλευση κοινού, καθώς μόνο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και παράγοντες της δίκης μπορούν να παρευρίσκονται. Τα ερωτήματα για την έκβαση της δίκης παραμένουν αναπάντητα και γι' αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο να αναγνωρίσουμε ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της, ο φασισμός θα συνεχίσει να υπάρχει εάν δεν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών.

     Η ανάδυση του φασισμού στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη σχετίζεται άμεσα και έρχεται να εκμεταλλευτεί την καθημερινή περιπέτεια των προσφύγων οι οποίοι γίνονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων , των βομβιστικών επιθέσεων και της εσωτερικής τρομοκρατίας και καταπίεσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζεται στην αποτροπή και την καταστολή, με την αναβάθμιση της Frontex και την δημιουργία των Hot spots εφαρμόζοντας τις πιο βάρβαρες πολιτικές της Ευρώπης Φρούριο, υψώνοντας φράχτες  στον όνομα της “ασφάλειας”, οδηγώντας σε πνιγμούς τους πρόσφυγες, εξαιτίας της μη ύπαρξης ασφαλής χερσαίας εισόδου.  Κατ' επέκταση για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα κρίνεται απαραίτητο να πέσει ο φράχτης του Έβρου.

      Για εμάς, σαν φορείς, συλλογικότητες και σωματεία των Βορείων Προαστίων είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι/ες να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό που διαιρεί την κοινωνία σε φυλές και να προτάξουμε την αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών στη δράση, ως πράξη ενάντια στον φασισμό, τον ατομισμό και την απομόνωση.

Συγκεκριμένα θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει άμεση και μαζική απάντηση στην επίθεση της κατάληψης Κουβέλου και συνολικότερα στις φασιστικές - εγκληματικές επιθέσεις προς τον κόσμο που αγωνίζεται.

Δεν θα αφήσουμε να καταλάβουν τις πλατείες μας οι φασίστες αλλά θα κάνουμε υπόθεση όλης της κοινωνίας την πάλη ενάντια στον φασισμό, δημιουργώντας ένα πλατύ αντιφασιστικό κίνημα, μέσα από σχολεία, φορείς, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, δομές αλληλεγγύης που μπορούν θα συνθέτουν στο σήμερα το δικό μας όραμα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε μαζικά και αποφασισμένα στην πορεία στις 5 Δεκέμβρη στις 12.00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

-ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Φορείς – Σωματεία - Συλλογικότητες Βορείων Προαστίων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)