to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 08.04.2017

Κοινωνία

Δεν επιτράπηκε στην αντιφασιστική πορεία να προσεγγίσει στα γραφεία των χρυσαυγιτών

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας, όμως οι συγκεντρωμένοι παρεμποδίστηκαν από από κλούβες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στη λεωφόρο Μεσογείων και δεν έφτασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.


Χωρίς να φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία που διοργάνωσαν αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι.

Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι Μάγδα Φύσσα και η Μαρία Κασκαρίκα (μητέρα του Αλεξη Λάζαρη, του 24χρονου φοιτητή που πρόσφατα δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τους νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης), ξεκίνησε από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισίας, όμως οι συγκεντρωμένοι παρεμποδίστηκαν από από κλούβες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στη λεωφόρο Μεσογείων και δεν έφτασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

(φωτογραφίες: Ελευθερία Κουμάντου)

Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη  την περασμένη εβδομάδα στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας, για τον υποίο έχει προφυλακιστεί στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών-φασιστικών συμπεριφορών. 

Η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στις λεωφόρους Αλεξάνδρας προς την άνοδο καθώς και στη Μεσογείων, αποκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά καλεί την αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επίθεση των νεοναζί στον 24χρονο φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Αλέξη Λάζαρη

Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα, «την Παρασκευή 31 Μάρτη το μεσημέρι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη βάναυσης και θρασύδειλης επίθεσης από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο τον 24χρονο φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξη Λάζαρη που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι του.

Οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες που λυμαίνονται την περιοχή λόγω της ύπαρξης των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων, επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή δεν ταίριαζε το παρουσιαστικό του στα ναζιστικά πρότυπα. Το σπάσιμο της τζαμαρίας του βιβλιοπωλείου της Χρυσής Αυγής την ίδια μέρα φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι φασίστες να επιτεθούν σε έναν άγνωστο φοιτητή, θέλοντας απλά και μόνο να επιβάλουν τον φόβο, την τρομοκρατία και να αποδείξουν πως η συγκεκριμένη γειτονιά τους ανήκει. Στην επίθεση αυτή συμμετείχε ο Χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας , ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος του νεοναζιστικού κόμματος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στην Βουλή, υπέυθυνος ασφαλείας των γραφείων της Κεντρικής Διοίκησςη της ΧΑ στην Μεσογείων, γραμματέας της ΧΑ στους Αμπελόκηπους και ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol, όπου συχνάζουν ομοϊδεάτες του και λειτουργεί ως ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων στην περιοχή».

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες του 7ου διαμερίσματος και καλούμε σε ένα μαζικό μαχητικό και ενωτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2μμ στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας & Κηφισίας, τονίζει το κάλεσμα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)