to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 26.09.2013

Κοινωνία

Αντιφασιστική κραυγή στο συλλαλητήριο της Κομοτηνής

Στους δρόμους της Κομοτηνής, ξεχύθηκαν και πάλι εκατοντάδες φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι κι άνεργοι διαδηλώνοντας κατά του φασισμού.


Η Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 για την Κομοτηνή αλλά και για όλη την Ελλάδα, ήταν μια σημαντική αγωνιστική μέρα, καθώς βγήκαν στον δρόμο αυθόρμητα οι πολίτες, αψηφώντας την ηττοπάθεια της κοινωνίας και στέλνοντας παράλληλα ένα παλλαϊκό μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Το συλλαλητήριο έδειξε ξανά καθαρά ότι οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται και δεν υποστέλλονται κι ότι αυτοί θα υπερασπιστούν και τους αγωνιστές.

Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά την 14η τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου καταδικάζει την Χρυσή Αυγή και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την απόλυτη καταδίκη του για την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το ναζιστικό, φασιστικό, εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που έχει στόχο το χτύπημα του λαού και της Δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την ιστορία του ότι οι ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που πολέμησαν ενάντια στους πατριώτες αγωνιστές. Ποτέ οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες και οι συνεργάτες των Ναζί δεν πολέμησαν υπέρ του ελληνικού λαού.

Σε κάθε περίπτωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ ζητά από την πολιτεία να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, πράγμα που καθυστέρησε να κάνει, με τραγικά αποτελέσματα, ώστε η οργάνωση αυτή να βρεθεί απέναντι στο νόμο και να λογοδοτήσει για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττει.

Καταδικάζει κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη δράση της οργάνωσης αυτής στην περιοχή και επισημαίνει την ανάγκη τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν ότι είναι απαραίτητο ώστε να μη διαταραχθεί η αρμονική συμβίωση των πληθυσμών της Περιφέρειας μας.

Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα από τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας μας και να απομονωθούν πολιτικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ αποφάσισε επιπλέον να μην καλεί σε καμία εκδήλωση της Περιφερείας τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής».

Πηγή: inpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)