to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 11.07.2013

Πολιτική

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: "Προετοιμάζεται η συμμαχία Χρυσής Αυγής και ΝΔ"

Προετοιμάζεται η συμμαχία Χρυσής Αυγής και ΝΔ

Στη συνέντευξη που έδωσε εχθές στο «Ράδιο Ένα»1  ο Γ. Μουλάς (νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Δ. Βόλου) δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή στις τοπικές εκλογές του 2014. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο Γ. Μουλάς απάντησε ότι μπορεί η «Χρυσή Αυγή να έχει μια ιδιαιτερότητα» αλλά το κριτήριο για μια συνεργασία είναι «αυτόδιοικητικό»!


Προετοιμάζεται η συμμαχία Χρυσής Αυγής και ΝΔ

Στη συνέντευξη που έδωσε εχθές στο «Ράδιο Ένα»1  ο Γ. Μουλάς (νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Δ. Βόλου) δεν απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή στις τοπικές εκλογές του 2014. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο Γ. Μουλάς απάντησε ότι μπορεί η «Χρυσή Αυγή να έχει μια ιδιαιτερότητα» αλλά το κριτήριο για μια συνεργασία είναι «αυτόδιοικητικό»!

Δηλαδή σε απλά ελληνικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη Νέα Δημοκρατία, στο όνομα της συμφωνίας στα ζητήματα αυτοδιοίκησης, δηλαδή στη διάλυσή της όπως αυτή υλοποιείται σήμερα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ είχε συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή στη Μαγνησία και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Το 2010 στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή2 (σήμερα είναι η υφυπουργός της κυβέρνησης) συμμετείχε και ο Π.Αλτζερίνος-Γρηγοράκης που είναι απόστρατος αξιωματικός, ενεργός μέλος της Χρυσής Αυγής3 και υποψήφιος βουλευτής με τη ΧΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 20124.  

Η δήλωση του Μουλά έγινε λίγες μόλις μέρες μετά το δημόσιο «άνοιγμα» προς τη ΧΑ που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός δημόσιας τάξης επί Καραμανλή, Β. Πολύδωρας και ανάλογες δηλώσεις από τον βουλευτή της ΝΔ στην Καβάλα Ν. Παναγιωτόπουλος.

Η εικόνα που προσπαθεί να πλασάρει για τον εαυτό της η Χρυσή Αυγή - ότι δήθεν είναι δύναμη ενάντια στο σύστημα, που με τα χαστούκια της πολεμάει το σάπιο κατεστημένο κλπ - καταρρέει! Το σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δεν αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή σαν απειλή αλλά αντίθετα τη βλέπει σαν σύμμαχο.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ έχουν θητεύσει στις γραμμές του νεοφασισμού και του εθνικισμού (Δένδιας, Βορίδης, Άδωνης Γεωργιάδης αλλά και ο ίδιος ο Σαμαράς). Επιπλέον η ΧΑ έχει οργανωμένους θύλακες μέσα στην αστυνομία και ειδικά στα ΜΑΤ. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα εκλογικά της ποσοστά αλλά και από τα βασανιστήρια στα οποία έχουν επιδοθεί ναζί αστυνομικοί εις βάρος συλληφθέντων αγωνιστών. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις έχει «βοηθήσει» τις αστυνομικές δυνάμεις στην καταστολή διαδηλώσεων (πχ Σύνταγμα Ιούνης 2011) για αυτό και χαίρει μιας ανομολόγητης ασυλίας από την αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια και από όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, πολυκομματικές κοκ).

Το κυριότερο όμως είναι ότι κάτω από τις αντιμνημονιακές κορώνες η Χρυσή Αυγή στηρίζει την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ της Ελλάδας. Αντίθετα πουθενά και ποτέ δεν έχει στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Καθόλου τυχαία ο Βρετανικός Guardian αποκάλυψε ότι η ΧΑ παίρνει κρυφές χρηματοδοτήσεις από το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Άλλωστε πρώην στελέχη της ΧΑ (Κουσουμβρής) έχουν αποκαλύψει ότι παλιότερα έπαιρνε χρηματοδότηση από τη ΝΔ και όχι μόνο.

Για αυτό η ΧΑ δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος της σημερινής δικομματικής και της χθεσινής τρικομματικής κυβέρνησης και του καπιταλιστικού συστήματος συνολικά.

Σε ότι αφορά τον κ. Μουλά και τους ομοίους του, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η ΧΑ είναι μια ανοιχτά ναζιστική οργάνωση που ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις και η οποία αρνείται τους φούρνους του Άουσβιτς επειδή το όνειρό της είναι η κοινωνία να μετατραπεί σε ένα Χιτλερικό, Μεταξικό ή Παπαδοπουλικό στρατόπεδο. Οι «δημοκράτες» του συστήματος παρέα με τους ναζί λοιπόν.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική (που οι διάφοροι Μουλάδες στηρίζουν παρά τα όποια αντιπολιτευτικά τσαλίμια) είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, με την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων που οι πρόγονοί μας κέρδισαν με το αίμα τους και τον αγώνα για μια κοινωνία πραγματικά ανθρώπινη και δίκαιη.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας: Να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής

Σημείωση

1.     http://www.magnesianews.gr/News/?EntityID=f26c0873-03fd-48a6-aeb3-f4c88f6df044

2.     http://www.zettamakri.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=195

3.     http://xavolos.blogspot.gr/2011/04/blog-post_07.html

4.     http://xavolos.blogspot.gr/2012/04/blog-post_20.html

5.     http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)