to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 09.03.2013

Κοινωνία

Αντιφασιστική διαδήλωση στην Ηλιούπολη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


 

Φωτογραφία από 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 04.03.13, θρασύδειλοι φασίστες επιχείρησαν να κάψουν με βόμβα μολότοφ τον Ελεύθερο Κοινωνικό χώρο Ηλιούπολης «Συνεργείο». Καθώς τα μέλη του Συνεργείου συμμετέχουν ενεργά στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης (ΑΜΗ), η επίθεση αφορά όλους τους αντιφασίστες της πόλης μας. Φαίνεται ότι η δράση μας ενοχλεί, καθώς τους τελευταίους μήνες το ΑΜΗ έχει δώσει το στίγμα του στην Ηλιούπολη, καθιστώντας τον δήμο μας «αφιλόξενη περιοχή» για τα φασιστοειδή κάθε είδους. Με την ενέργεια τους αυτή, οι νεοναζί τραμπούκοι θέλησαν αφενός να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά μας και αφετέρου τις όποιες πιθανότητες έχουν να καταστήσουν την παρουσία τους στην πόλη μας πιο διακριτή. Τέτοιες ενέργειες όμως, όχι μόνο δεν εκφοβίζουν ή αποθαρρύνουν τους πολίτες της Ηλιούπολης από το να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις αντιφασιστικές και δημοκρατικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην τοπική κοινωνία, αλλά αντιθέτως τους πεισμώνουν και τους συσπειρώνουν.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες της Ηλιούπολης σε πορεία το επόμενο Σάββατο 9/3/13, ώρα 11.00 πμ και με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κανάρια. Με την μαζική τους παρουσία οι Ηλιουπολίτες θα δείξουν στους φασίστες ότι η πραγματική πολιτική δύναμη βρίσκεται στην ενεργό συμμετοχή του κόσμου στις ανοικτές πολιτικές και κινηματικές διαδικασίες, στους κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς μας και υπό το φως του ήλιου και όχι στις αξιοθρήνητες, «καταδρομικές» μεταμεσονύκτιες ενέργειες. Στην Ηλιούπολη, οι φασιστικοί τσαμπουκάδες δεν περνάνε.

Έξω οι φασίστες από την Ηλιούπολη

Όλοι στην πορεία το Σάββατο 9/3/13, ώρα 11.00π.μ, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κανάρια.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη, Μάρτιος 2013

Υ.Γ. Αν η άθλια επίθεση έχει κάποιο νόημα σε σχέση με την στιγμή που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί, αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στην εκδήλωση του ΑΜΗ την 12/3/2013 στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης με θέμα την κρατική καταστολή. Προφανώς οι άγνωστοι δράστες, ως παρακρατική πτέρυγα του καθεστώτος αυταρχισμού που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει τον τελευταίο καιρό, θέλησαν με την ενέργεια τους να συμβάλουν και αυτοί στο γενικότερο κλίμα του εκφοβισμού. Τους ενημερώνουμε ότι η δράση του ΑΜΗ στην Ηλιούπολη δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τέτοιες ενέργειες. Τις επόμενες μέρες θα μας βρίσκουν παντού και συνεχώς μπροστά τους με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και ενημερωτικές πρωτοβουλίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)