to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 20.10.2018

Κοινωνία

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα (βίντεο-φωτογραφίες)

«Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία» το μήνυμα της αντιφασιστικής διαδήλωσης το μεσημέρι του Σαββάτου στα Καραβάκια Περάματος - Κάλεσμα απηύθυναν αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ


Στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα (Καραβάκια) κάλεσαν αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ. 

«Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής», τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα. 

«Η μάχη για την εξάλειψη του φασισμού και των διακρίσεων απαιτεί την παρουσία όλου του δημοκρατικού κόσμου, κάθε νέου και νέας, που δεν ανέχεται τις ναζιστικές εγκληματικές πρακτικές της Χ.Α.», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σημειώνει τα εξής:

«Η δολοφονική επίθεση των Ναζί στον σύντροφό μας Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, δείχνει για ακόμα μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης και κρατά νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών/-τριών, του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων.

Δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες χρυσαυγιτών σε μέλη της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου αντιφασιστικού και εργατικού κόσμου, δεν μας τρομοκρατούν!».

Δείτε φωτογραφίες στο άλμπουμ: Αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα 20/10/2018:

Με το φακό του left.gr: Φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα  από τη διαδήλωση

O Χρήστος Φωτιάδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

O Κώστας Τσουκαλής, μέλος Γραμματείας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Το βίντεο της ΕΡΤ:

Άλλες φωτογραφίες από τη διαδήλωση:

 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Τα καλέσματα

Αντίστοιχο κάλεσμα και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά:

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καλεί τους πολίτες και της συλλογικότητες της πόλης να συμμετέχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Πέραμα ,το Σάββατο 20/10 στις 12μ.μ(Καραβάκια Περάματος), στέλνοντας ένα, ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Η παρουσία φασιστών στην περιοχή οφείλει να βρει μαζική και οργανωμένη απάντηση από το αντιφασιστικό και δημοκρατικό  κίνημα. Οι φασίστες δεν έχουν θέση σε καμία γειτονιά του Πειραιά!

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νίκαιας -Ρέντη, ομόφωνο ψήφισμα κάλεσε στην αντιφασιστική πορεία σημειώνοντας ότι το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. 

«Καλούμε την Κυβέρνηση να βοηθήσει στην επίσπευση της εκδίκασης των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής - Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας στην αντιφασιστική Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Καραβάκια Περάματος», το μήνυμα τυ Δημοτικού Συμβουλίου ενώ, αντίστοιχο ψήφισμα κοινοποίησε και η Β ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από γενική συνέλευση.

Παρόμοι κάλεσμα κάνει και η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (δείτε την ανακοίνωσή της εδώ).

«Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες  που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ , αλλά και όλοι οι δράστες των επιθέσεων που έχουν προηγηθεί, να κλείσουν να γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να καταδικαστεί η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής με επίσπευση της Δίκης της Χρυσής Αυγής», τονίζει, στο ίδιο μήκος κύματος η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς"  καλώντας «τους δημοκρατικούς πολίτες του Κορυδαλλού να  συμμετέχουν στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία  το Σάββατο 20 Οκτώβρη στις 12 μμ στα Καραβάκια Περάματος για  να στείλουν  το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στο φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Δήμος Κορυδαλλού σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η συμμετοχή μας είναι ένα μήνυμα ότι οι γειτονιές του Πειραιά έχουν μηδενική ανοχή στον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία».  


Το κάλεσμα του δημάρχου Περάματος, Γ. Λαγουδάκη:

Οι πολίτες του Περάματος χρόνια δίνουν αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η Δημοτική Αρχή εκφράζοντας αυτή τη στάση των πολιτών, είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις εγκληματικές ενέργειες από μέλη της Χρυσής Αυγής, με τελευταίο κρούσμα τη τραμπουκική επίθεση στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ. Λέμε όχι στο δηλητήριο του Ναζισμού, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα στη πόλη μας.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Δήμαρχος Περάματος και η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους Περαματιώτες να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη πόλη μας (Καραβάκια), στις 12 μεσημέρι του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου.

Όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα ότι οι γείτονες του Πειραιά έχουν μηδενική ανοχή στον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.


Όπως αναφέρει αναλυτικά η Ένωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας:

Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Φασίστες της Χρυσής Αυγής του είχαν στήσει ενέδρα και του επιτέθηκαν μετά την αποβίβασή του από το καραβάκι από τη Σαλαμίνα. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο και προκαλώντας μώλωπες, μαυρισμένο μάτι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες επιτίθενται στην περιοχή του Περάματος και της Σαλαμίνας, σε μετανάστες και αντιφασίστες. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, την εισβολή του Λαγού σε σχολείο του Περάματος, την επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO στο Ικόνιο.

Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που έγιναν στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε τις αντιφασιστικές κινήσεις, τα συνδικάτα, τα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση και συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!

ΚΑΛΟΥΜΕ:

• Παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, απαιτώντας να βγάλει ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης.

• Συγκέντρωση το Σάββατο 29/9 στις 6μμ, στη Ακτή Σαλαμινομάχων - Παραλία Καματερού, όπου διεξάγεται κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα «Σαλαμίνια», με βασικό σύνθημα "Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα".

• Ανοιχτή Αντιφασιστική Εκδήλωση, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 6μμ στα Αγάλματα Σαλαμίνας

• Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 20 Οκτώβρη, 12μες, στα Καραβάκια Περάματος


«Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» κάλεσε επίσης στη διαδήλωση:

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ενάντια σε μετανάστες, πρόσφυγες και ανθρώπους της εργασία και των κοινωνικών κινημάτων δεν έχουν τέλος. Ο ναζισμός προελαύνει ακάθεκτος στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας τον εκφοβισμό της κοινωνίας και τη χειραγώγηση των πολιτών σε ό,τι πιο αναχρονιστικό, σκοταδιστικό, διχαστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό.

Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα,  όταν τα φασιστοειδή της Χ.Α έστησαν ενέδρα στο Πέραμα και επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ,  αντιφασιστικές–  αντιρατσιστικές  οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία και δημοτικές κινήσεις, κλιμακώνουν τη δράση τους με νέα αντιφασιστική διαδήλωση στα Καραβάκια Περάματος, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας»  θα βρίσκεται, όπως πάντα άλλωστε, στις γραμμές του αντιφασιστικού–αντιρατσιστικού μετώπου και καλεί όλες και όλους στο συλλαλητήριο για να απαιτήσουμε:

·         το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α σε Πειραιά και Σαλαμίνα, όπου εκκολάπτονται εγκληματίες – δολοφόνοι

·         την ολοκλήρωση της δίκης της Χ.Α,  που η χρονοβόρα διαδικασία της προκειμένου με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, αφήνει περιθώρια στα φασιστοειδή να κυκλοφορούν απειλητικά ανάμεσά μας,  στις γειτονιές της πόλης μας και να διαδώσουμε παντού στον κόσμο ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή στη «Χρυσή Αυγή», το φασισμό και το ναζισμό


Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ποτέ ξανά φασισμός! 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην ενωτική αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 20 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στα Καραβάκια Περάματος. Είναι το σημείο της πρόσφατης επίθεσης, στις 15 Σεπτέμβρη, από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Σαλαμίνα, Βαγγέλη Παπαμιχαήλ. 
 
Τα τελευταία χρόνια, στις γειτονιές του Περάματος και της Σαλαμίνας, τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή και στήριξη των εφοπλιστών και της αστυνομίας, προσπαθούν να επιβάλουν τον τρόμο με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές. Από την  δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στην επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην εισβολή στο δημοτικό σχολείο στο Ικόνιο, για να διώξουν τα προσφυγόπουλα, στην επίθεση σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, στη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας μέχρι την επίθεση σε δημοσιογράφο που κάλυπτε την απεργία της COSCO και στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ.
 
Στην Ελλάδα, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγεί στους δρόμους και να διεκδικήσει χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες για το Μακεδονικό, τις ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές της ΕΕ και δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών σε όλη την Ευρώπη. 
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από την αντιλαική πολιτική, εφαρμόζει όλες τις ρατσιστικές και πολεμοκάπηλες πολιτικές της ΕΕ που ευνοούν την εμφάνιση της ακροδεξιάς και των φασιστών. Γίνεται ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο διεκδικεί να γίνει η Ελλάδα το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή. Επιπλέον έχει ευθύνη για την υλοποίηση του αιτήματος των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής που ζητά να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτάχυνση της διεξαγωγής της δίκης.
 
Η ελπίδα βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική αριστερά, στο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα. Το αντιφασιστικό κίνημα, έδειξε ξανά τη δύναμή του στην Ελλάδα στα φετινά μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε Σύνταγμα και Κερατσίνι αλλά και το Σάββατο στο Βερολίνο.
 
Να κλείσουν και τα τελευταία γραφεία - ορμητήρια των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής και στη Σαλαμίνα και στο Πειραιά. Να μπουν στη φυλακή τα μέλη των Ταγμάτων Εφόδου που συμμετείχαν στις επιθέσεις, ο αρχιναζί της περιοχής, Λαγός και όλη η εγκληματική ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ενάντια στην ΕΕ - Φρούριο: Ανοιχτά σύνορα και καλοδεχούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)