to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 31.08.2016

Κοινωνία

Aντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση στις 3/9 στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας καλεί σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες, το Σάββατο 3/9/ στις 4 μμ


Τον τελευταίο καιρό, έχει  δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα στο θέμα του προσφυγικού. Με τους  τρομοκρατικούς  μηχανισμούς του κράτους , τις  εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη,  την  επίθεση με γκαζάκια στην κατάληψη στέγης προσφύγων στην οδό Νοταρά 26 στην Αθήνα.  Την αλλαγή της «φιλικής», αρχικά,  στάσης των κυρίαρχων ΜΜΕ και κράτους  προς τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες , η οποία κατέληξε σε  αδιάκοπη συκοφάντησή τους , τα φασιστοειδή αισθάνονται ότι μπορούν να κινηθούν ελεύθερα.

Από το καλοκαίρι και μετά, με αφορμή την έλευση των προσφύγων στη χώρα και σε αντιπαράθεση με το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης, γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί ξανά ο ρατσιστικός, ο σεξιστικός και ο φασιστικός λόγος στην κοινωνία.  Η προσπάθεια αυτή γίνεται με διάφορους τρόπους και αφορμές και έχει ποικίλες στοχεύσεις.

Αυτή την περίοδο στην Αθήνα η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και μετανάστες, έχουν το θράσος να έρχονται στις Θερμοπύλες για μια συγκέντρωση μίσους και ρατσισμού. Το δόγμα τους, για μια Ελλάδα της Ορθοδοξίας και όχι του Ισλάμ, πέφτει στο κενό, διοργανώνοντας… αρχαιοελληνικές φιέστες.

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, η πραγματική απάντηση είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των δομών της. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, επιμένουμε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης κόντρα στη βαρβαρότητα του ρατσισμού. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να απομονώσει τέτοιες πρακτικές και να τις οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Καλούμε όλες και όλους άτομα και συλλογικότητες σε αντιφασιστική αντιρατσιστική εκδήλωση το Σάββατο 3/9/2016,  στις 4 μμ,  στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες .

Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Θα ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και νεοναζιστικές συγκεντρώσεις!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)