to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 09.10.2021

Κοινωνία

«Stop στους φασίστες»: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Κόμματα της Αριστεράς, η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικές οργανώσεις βρέθηκαν στην Ομόνοια, στο ύψος της Αιόλου περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν απρόκλητα σε διαδηλωτές - Ωστόσο, η πορεία ξεκίνησε κανονικά- Η αστυνομία προχώρησε και σε ρίψη χημικών


(φωτογραφίες - βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Αθήνα για την αντιφασιστική κινητοποίηση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή, καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν την διεξαγωγή της πορείας, ενώ έγινε και ρίψη χημικών στην συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου. Ωστόσο, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν κανονικά την πορεία. 

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες. 

Το παρών έδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Θ. Δρίτσας η Αν. Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου κ.α καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του ο Ευ. Τσακαλώτος, κοινοβουλεύτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΣ κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και την ρίψη χημικών.

>>Βρείτε ολόκληρο το φωτογραφικό άλμπουμ εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Με υπογραφή Μητσοτάκη η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική συγκέντρωση

«Δυστυχώς όμως κάποιοι εντός της αστυνομίας εξακολουθούν να κλείνουν το μάτι επικίνδυνα σε αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας», τόνισε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωσή του για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Ομόνοια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει προπηλακισμό μέλους της και υβριστική επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ

Τον αναίτιο προπηλακισμό μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και την φραστική επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατήγγειλε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αντιφασιστική πορεία στην Ομόνοια. 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Ακόμη, και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια.

Οι διαδηλώσεις αυτές γίνονται στον έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έρχονται μετά τα πογκρόμ του τελευταίου διαστήματος από φασίστες και τα έκτροπα χρυσαυγιτών, που μετέτρεψαν σε ορμητήρια εγκληματικών ενεργειών.

Στα καλέσματα επικρίνεται και η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, που με τη θεωρία των δύο άκρων και την προσπάθειας εξίσωσης του αντιφασιστικού κινήματος με τους φασίστες και των θυμάτων με τους θύτες τους οδηγεί στην αποθράσυνση των νεοναζί.

Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Στην πορεία συμμετείχαν δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιρατσιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ κά), καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Η πορεία κινήθηκε στην Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, έστριψε στην Ερμού και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αντιφασιστική εκδήλωση με τίτλο: «Ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά-Τσακίζουμε το φασισμό και ό,τι τον γεννά» σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ στον Πολυχώρο «WE».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)