to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 17.10.2019

Πολιτική

Ο Μητσοτάκης εξωτερικού και αντιφασίστας και υπερασπιστής της ευρωπαϊκής ένταξης της Β. Μακεδονίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης εξωτερικού κάνει δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα ακόμα υποστηρίζει στο εσωτερικό της χώρας...


«Είναι πρώτη φορά που έρχομαι ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν μπορεί κι ο ίδιος να πιστέψει ότι κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός και αισθάνεται την ανάγκη να το επαναλαμβάνει στις δηλώσεις του.

«Αποδείξαμε νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και αυτή η νίκη μας ήταν επίσης μια νίκη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς επιτύχαμε να εξαλείψουμε την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή απο το ελληνικό κοινοβούλιο» ανέφερε ο ίδιος άνθρωπος που χτες, στο εσωτερικό όμως, και συγκεκριμένα στην εκδήλωση στο Ζάππειο, μιλούσε για πρόσφυγες και μετανάστες εισβολείς σε μια απολύτως ακροδεξιά και ξενοφοβική αποστροφή του λόγου του.

«Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο που κράτησε τη χώρα μας πίσω για περισσότερο από μια δεκαετία», συνέχισε ο πρωθυπουργός που παρέλαβε μια χώρα χωρίς μνημόνιο χάρη στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αντιπολιτευόταν υποστηρίζοντας ότι δεν βγήκαμε από το μνημόνιο.

«Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και εξωτερικές προκλήσεις. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια απίστευτα αποσταθεροποιημένη περιοχή, αλλά είμαστε εδώ για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στη σταθερότητα της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. που στην αποσταθεροποιημένη αυτή περιοχή χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως προδοσία.

Αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στα Δυτικά Βαλκάνια, κάνοντας ένα βήμα ακόμα, υποστήριξε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. «Η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή. Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., πριν από τι ευρωεκλογές, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε ότι «κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στον δρόμο της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε.», κάτι που είχε τονίσει και στην τοποθέτησή του στη Βουλή όταν γινόταν η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες:

Καλωσορίζουμε την οβιδιακή κυβίστηση του κ. Μητσοτάκη που τώρα ζητά την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και την πλήρη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό εξάλλου είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης και μακάρι να υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το γεγονός ότι το αναγνωρίζει έστω και τώρα ο κος Μητσοτάκης είναι θετικό, παρά τα τόσα και τόσα ψέματα που σκόρπισε για να διχάσει τους Έλληνες και να κερδίσει τις εκλογές.

Την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στους «βόρειους γείτονές» μας, ίσως και να καταφέρει να αρθρώσει και το «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι και αλλιώς οι «Μακεδονομάχοι» που τον βοήθησαν να εκλεγεί έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι τους εξαπάτησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)