to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 19.11.2012

Κοινωνία

Αντιδρούν στις απολύσεις των συναδέλφων τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μετά από τη συνέλευσή τους, αντιδρώντας στην απόλυση 134 συναδέλφων τους αορίστου χρόνου με τις ρυθμίσεις του νέου Μεσοπρόθεσμου. Και η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια έχει κηρύξει 48ωρη απεργία.



Με βάση την απόφαση της Συνέλευσής τους σήμερα το πρωί πήγαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών για να τη μετατρέψουν σε κέντρο αγώνα του αγώνα τους και του αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις.

Εκεί πληροφορήθηκαν ότι με εντολή του Πρύτανη το κτίριο θα παραμείνει κλειστό. Δεν τους αφήνουν να μπούνε μέσα στο χώρο εργασίας τους, δεν τους αφήνουν να υλοποιήσουν την απόφαση της συνέλευσής τους, δεν τους αφήνουν να έχουν ένα χώρο από όπου θα ενημερώνουν την κοινωνία για τις κινητοποιήσεις τους!

Οι απεργοί δεν υποχώρησαν. Έμειναν έξω από την Πρυτανεία, με μικροφωνική, ζητώντας συμπαράσταση στον αγώνα τους.


Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:


v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal 0 false false false false EL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Σας καλούμε σε σαρανταοχτάωρη απεργιακή κινητοποίηση και κατάληψη των Διοικήσεων ή των διευθύνσεων Διοικητικού των ιδρυμάτων για τις 19&20 Νοεμβρίου 2012. Η πολύ αρνητική τροπή που έλαβε το θέμα της εφαρμογής του Νόμου με την προσθήκη των μελών ΔΕΠ ώστε να προκύπτουν ως προς το σημείο 3 της ερμηνευτικής εγκυκλίου ποσοστά κάτω του 10% δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα περισσότερα ιδρύματα.


        Ο αγώνας μας κλιμακώνεται δεδομένου ότι με αυτήν την πραξικοπηματική προσθήκη που έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μας αιφνιδίασε, απειλούνται άμεσα με απόλυση πολλοί συνάδελφοι μας. Κυριαρχεί ο απόλυτος παραλογισμός. Θέλουν πάση θυσία να απολύσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό είναι το πρώτο κύμα. Ακολουθούν πολύ μεγαλύτερα μέχρι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.


Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Ο θυμός μεγαλώνει.


Κανένας συνάδελφος μας δεν πρέπει να χαλάσει τη δουλειά του.

Δεν πρέπει να περάσει αυτή η αυθαιρεσία της τελευταίας στιγμής.

Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)