to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 25.01.2014

πηγή: Ποντίκι

Κοινωνία

Αντιδρούν σε διαθεσιμότητα και αξιολόγηση οι καθηγητές - Αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ

«Αναβρασμός» και… κινητοποιήσεις συμπεριλαμβάνει το «μενού» των καθηγητών.


Κι αυτό γιατί έντονες εξακολουθούν να παραμένουν οι αντιδράσεις στις τάξεις της ΟΛΜΕ σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τους νόμους για την αξιολόγηση των καθηγητών.

Την Τετάρτη, ξεκίνησαν ορισμένες συνεδριάσεις των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Ωστόσο, η τελική απόφαση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών θα ληφθεί σήμερα Σάββατο, όταν θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των εκάστοτε ΕΛΜΕ προκειμένου να ψηφιστεί ή όχι η απεργία (που απαιτεί τα 2/3 των ψήφων των καθηγητών).

«Εμείς καλούμε τον κόσμο να είναι σε μία συνεχή εγρήγορση και κινητικότητα προκειμένου να αποτρέψουμε τα σκληρά μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης που βρίσκονται στον ορίζοντα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π» η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη - Τελεμέ. Και πρόσθεσε: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας ευρύς εργατικός συντονισμός μαζί με τις άλλες ομοσπονδίες προκειμένου να δράσουμε μαζικά, διεκδικώντας ο καθένας τα δικά του αιτήματα. Θέλουμε να δώσουμε αυτήν τη μαζικότητα και να συντονίσουμε τον αγώνα ούτως ώστε να μην περάσει στα μέσα Μαρτίου η διαθεσιμότητα όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους». Για τους προαναφερθέντες λόγους συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των εργαζομένων.

Στην εισήγηση της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς, εν μέσω των συνεδριάσεων των τοπικών ΕΛΜΕ, συμπεριλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – και τα εξής αιτήματα:

◆ Όχι στις διαθεσιμότητες – καμία απόλυση εκπαιδευτικού.
◆ Κατάργηση των δύο νόμων και του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.
◆ Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση (5% ΑΕΠ ή 15% προϋπολογισμού).
◆ Κατάργηση του νόμου για το νέο λύκειο (όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση, στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στη μαθητεία, επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ).
◆ Καμιά συγχώνευση - κατάργηση σχολείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)