to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 08.02.2019

Κοινωνία

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του «Ντυνάν» στις «καθυστερήσεις» της τράπεζας Πειραιώς

Με εξώδικο που απέστειλαν στις 7/2 καλούν την ερχόμενη Δευτέρα σε συνάντηση τις διοικήσεις της «Ημιθέας», αλλά και της τράπεζας Πειραιώς, «προκειμένου από κοινού να προβούν σε επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων για την εξέλιξη του διαγωνισμού και την τύχη του Νοσοκομείου»


(η φωτογραφία είναι από κινητοποίηση των εργαζομένων τον περασμένο Νοέμβριο)

Η μαζική προσέλευση όλων των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» και η ανάδειξη των εκπροσώπων του Σωματείου τους (ΣΕΝΕΝ) μέσα από τις πρόσφατες εκλογές στέλνουν εκ νέου το ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς  της Τράπεζα Πειραιώς όσο και στους «ταγούς» (της θυγατρικής «HMIΘΕΑ Α.Ε.») της τράπεζας εντός του Ερρίκος Ντυνάν.

Οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνουν το αίτημα, σύμφωνα με όσα προβλέπει και το σχέδιο της κυβέρνησης (περισσότερα εδώ), για άμεση επανένταξη του νοσοκομείου στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης. 

Δεδομένου ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης, διαμηνύουν για πολλοστή φορά ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουν κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, «που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η χώρα μας έχει ανάγκη».

Με εξώδικό τους δηλώνουν ότι αναμένουν αυτή την φορά συνέπεια από τις διοικήσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της Ημιθέας ΑΕ και επαναλαμβάνουν ότι οποιαδήποτε απόφαση για την τύχη του Νοσοκομείου  πρέπει αφενός μεν να πληροί τους κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας αφετέρου δε να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας.

Ακολουθεί αναλυτικά το εξώδικο των εργαζομένων:



ΑΘΗΝΑ: 07/02/2019

                                                                                                      ΑΡ. ΠΡΩΤ.:1506

Προς:  

  1. ΠΡΌΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΈΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΗΜΙΘΕΑΣ ΑΕ

  2. ΠΡΌΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΈΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ


Κοιν. προς: 1) ΓΣΕΕ, 2) ΕΚΑ, 3) ΟΣΝΙΕ


Συγκοιν. προς: 1) ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ.                             ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΑΝΑΤ. ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

  1. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Αξιότιμες κυρίες/κύριοι,

Δεδομένης της εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκκρεμούς διαδικασίας πώλησης του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το ΣΕΝΕΝ αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία που από την εργοδοτική πλευρά θα έπρεπε να έχει επιδειχθεί, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 του Π.Δ. 240/2006, καλεί τη Δευτέρα 11-02-2019 και ώρα 15:00, στα γραφεία του Σωματείου την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, αλλά και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ, προκειμένου από κοινού να προβούν σε επίσημη ενημέρωση ημών των εκπροσώπων των εργαζομένων για την εξέλιξη του διαγωνισμού και την τύχη του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση, που -λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των εκπροσώπων σας- επιθυμείτε αλλαγή ώρας ή τόπου της συναντήσεως, παρακαλούμε όπως εγγράφως ενημερώσετε το Σωματείο μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται και κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα στην επιδοτήρια έκθεσή του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΣΕΝΕΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                               ΑΠΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                         

 

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)