to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 14.12.2021

Κοινωνία

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού για την εξαίρεσή τους από το έκτακτο βοήθημα

Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκαλεί η εξαίρεση των Εργαζομένων της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω της πανδημίας, από το υπουργείο Υγείας


Οι εργαζόμενοι οι οποίοι, πέρυσι, είχαν λάβει κανονικά το έκτακτο βοήθημα καθώς ανήκουν στις υγειονομικές ομάδες που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του covid 19, φέτος βρέθηκαν ανεξήγητα εκτός. Αυτός ο αποκλεισμός έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους των δύο δομών οι οποίοι ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας και την ένταξή τους στο συγκεκριμένο βοήθημα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού και του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας «Κ. Πρίφτης», απευθυνόμαστε  για να σας γνωστοποιήσουμε την  κατάφωρη αδικία και προσβολή που συντελείται εις βάρος των συναδέλφων μας δια  της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας υπ΄αριθμ. 1165/99/8/12/21 . Το άρθρο 1 της εν λόγω τροπολογίας αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας, όμως, όπως διαπιστώσαμε με μεγάλη αγανάκτηση, δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο του προσωπικού της ΑΕΜΥ ΑΕ, αλλά  μόνο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας το οποίο λειτουργεί υπό την ΑΕΜΥ. Έχει εξαιρεθεί δηλαδή εντελώς αδίκως το προσωπικό των δύο Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών δομών της ΑΕΜΥ οι οποίες  λειτουργούν σαν ενισχυμένα Κέντρα Υγείας,  ήτοι της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κέντρου Υγείας – Αποκατάστασης Κερατέας “Κ. Πρίφτης”.

Καθώς το σκεπτικό της τροπολογίας είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των υγειονομικών φορέων που ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και καθώς έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν οι πάσης φύσεως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μόνο εκ παραδρομής είναι δυνατό να μην έχουν συμπεριληφθεί όλες οι δομές της ΑΕΜΥ, δεδομένου μάλιστα ότι αυτές είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη ΠΝΠ 30/3/2020. 

Θα πρέπει  άμεσα να ληφθεί μέριμνα ώστε οι υπηρετούντες στις δύο αυτές Πρωτοβάθμιες Δομές να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εξής λόγους:

Τόσο η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού όσο και το  Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας – Κ. Πρίφτης λειτουργούν καθημερινά με δύο θέσεις εμβολιασμού σε έκαστο εξ αυτών (συνολικά 4 εμβολιαστικές γραμμές ).

To ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό και των δύο δομών, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας καθημερινά ασθενείς με covid-19. Μάλιστα, τους ασθενείς  που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία παρακολουθούμε και υποστηρίζουμε έως την ανάρρωσή τους.

Στις δομές αυτές λειτουργεί τμήμα Πρώτων βοηθειών-Επειγόντων που αντιμετωπίζει καθημερινά μια πληθώρα έκτακτων περιστατικών.

Παράλληλα στις δομές  λειτουργούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία πληθώρας ειδικοτήτων, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, ούτε καν περιορισθεί λόγω της πανδημίας, με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση περιοχών με ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και μετανάστες.

Σημειωτέον ότι στην μεν Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού συστεγάζονται  υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Αχαρνών, και  στο ΚΥΑΑ Κερατέας υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Λαυρίου. Τα Κέντρα Υγείας Αχαρνών και Λαυρίου έχουν συμπεριληφθεί στην τροπολογία, οπότε αντιμετωπίζεται το παράδοξο, στον ίδιο χώρο και με το ίδιο αντικείμενο να υφίσταται διακριτική μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων και κάποιοι να λάβουν την ενίσχυση και άλλοι να εξαιρεθούν από αυτή.

Επιπρόσθετα στην τροπολογία δεν έχει γίνει καμία  αναφορά στο προσωπικό της ΑΕΜΥ που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, τα οποία καθημερινά διαχειρίζονται τον ιδιαίτερο πληθυσμό των μεταναστών.

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι για όλο το προσωπικό της Πολυκλινικής Ολ. Χωριού και του Κέντρου Υγείας Κερατέας εφαρμόσθηκε το νομικό πλαίσιο περί Αναστολής Αδειών, τόσο κατά το έτος  2020 όσο και εφέτος από 25/8/2021 μέχρι σήμερα, την αναγκαιότητα του οποίου όλοι οι υπηρετούντες  κατανόησαν με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Παράλληλα όλη η ΑΕΜΥ συμπεριελήφθη στο νομοθετικό πλαίσιο περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, το δε προσωπικό τήρησε με αυταπάρνηση και ζήλο όλες τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπερβάλλοντας εαυτόν σε καθημερινή βάση.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)